reklama 11B

Ve čtvrtek při CSIO ve Zduchovicích zvítězily Hasnedlová a Najmanová

ikonka

Ve čtvrtek 21. dubna zazněla Zduchovicemi dvakrát česká hymna, a to zásluhou Elišky Hasnedlové s Delisou a Sofie Najmanové v sedle valacha Quinto-Yesse DC. Čeští jezdci zapsali i spoustu dalších umístění v rámci všech kategorií.
21.04.2022 19:30  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Čtvrtek 21. dubna byl prvním plnohodnotným závodním dnem ve Zduchovicích. Již od středy se tam konají CSIO. Ve středu byla na programu veterinární přejímka, trénink na závodním kolbišti a od osmnácti hodin první soutěž pro mladé koně. V té se velmi dařilo Václavu Horkému, který s koňmi Varmon a Christian Liberty dokončil bez trestných bodů a obsadil dělené první místo. Bezchybných dvojic bylo celkem sedm.
 
Na úspěchy s mladými koňmi navázala ve čtvrtek Sofie Najmanová, která s šestiletým valachem Quinto-Yesse DC dojela parkur nejen bez chyby, ale i v nejrychlejším čase, čímž zajistila první české vítězství. 
 
Úspěšné byly i juniorské jezdkyně. V soutěži s výškou překážek 130 centimetrů vybojovala třetí místo Anna Marie Dudová v sedle klisny Eldona Landaise, pátá skončila Emma Sofia Španko a Electric Lady. 
 
Mezi dětmi byl stoprocentní Albert Písařík, který ani s jedním ze svých tří koní nechyboval. V soutěži 120/125 centimetrů obsadil desáté a osmnácté místo, a to s koňmi Verdi S a Chapo. Bezchybná byla i Kateřina Benešová s valachem Benito.
 
Soutěž pro mladé jezdce na obtížnosti 135 centimetrů ovládly české jezdkyně. Třetí místo vybojovala Anna Helebrantová s Cikaddem, druhá skončila s Gretou SW. Vítězkou se v soutěži na čas stala Eliška Hasnedlová, a to v sedle klisny Delisy. Eliška Hasnedlová nechybovala ani se svým druhým koněm a obsadila ještě sedmé místo.
 
V soutěži mladých jezdců se na parkuru 140 centimetrů vysokém utkali pouze tři čeští jezdci. Po bezchybných výkonech se do elitní pětice dostala Natálie Kovářová s Chloe a Petra Pařenicová v sedle Evergreena P. Obsadily třetí a čtvrté místo.
 
Čtvrteční závodní den uzavřela soutěž pro pony, kterou dokončila pouze jedna česká dvojice. Sophie Urbanová v sedle ponyho Kalypso R Van Het Juxschot absolvovala parkur vysoký 110 centimetrů bez trestných bodů a obsadila čtvrté místo. 
 

Kompletní výsledky naleznete ZDE

 
Foto: poskytla Eliška Hasnedlová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE