reklama 11C

Valentino Dancer opět bojoval o vítězství, Felix bez šance v Budapešti

ikonka

Pětiletý valach Valentino Dancer, připravovaný v Německu Bohumilem Nedorostkem pro českou stáj Utrin, v neděli sahal po čtvrtém letošním vítězství. Spolehlivý tempař podlehl v trojkovém handicapu v Mülheimu těsně před cílem tříletému Duke Of Lips.
06.12.2020 13:42  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Polobratr vítězky letošního St. Legeru Vivienne Wells si v Preis vom Mülheimer Rennstall Marcel Weiß (2100 m, 7000 eur) počínal pod Vladimirem Panovem jako obvykle aktivně a v cílové rovině se mu podařilo spolu s někdejším třetím z German 2000 Guineas Molly le Clou odskočit. Až několik metrů před cílem ho o půl délky odkázal na druhé místo zezadu útočící Duke Of Lips, který nesl o kilogram méně než Valentino Dancer.

Valach z vlastního chovu Daniela Touška absolvoval od poloviny června do začátku prosince sedm startů, z nichž vytěžil trojici vítězství v handicapech III. a IV. kategorie a další dvě dotovaná umístění.

Symbolické zastoupení měly české dostihy i na nedělním mítinku v budapešťském Kincsem Parku. Někdejší vítěz slovenského Zlatého poháru Felix, který se letos vrátil na dráhu po dvouleté zdravotní pauze a připsal si trojkové vítězství v Lysé nad Labem, změřil síly s maďarskou špičkou v Lovaregyleti Díj (2800 m, cca 222 000 Kč).

Reprezentant stáje Marpet Trans s.r.o. dlouho číhal kolem šesté pozice, v posledním oblouku však nedokázal zareagovat na zrychlení soupeřů a Jakub Pavlíček musel už dlouho před cílem položit ruce. Felix doběhl poslední, vyhrála tříletá Amazing Allegra před klasickou vítězkou Aurorou Amicou.

Jedničkové Kertesköi Díj se nakonec obešlo bez české účasti, domácí odchovankyně Fable do dostihu neodskočila.




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE