reklama 11D

V Kladrubech nad Labem otevřou nové návštěvnické centrum Národního hřebčína

ikonka

Národní hřebčín Kladruby připravuje na čtvrtek 28. března 2024 od 11:00 hodin slavnostní otevření zrekonstruovaných památkově chráněných objektů, které se stanou novým návštěvnickým centrem kladrubského hřebčína.
21.03.2024 20:53  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytl Národní hřebčín Kladruby  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Rekonstrukce dvojice staveb, jež tvoří funkční celek a jsou viditelné všem návštěvníkům Kladrub nad Labem, započala 8. listopadu 2022. Obě stavby byly v průběhu 20. století výrazně pozměněny necitlivými úpravami dle požadavků provozu hřebčína. 
 
Důraz byl kladem především na navrácení vzhledu z konce 19. století. Adaptací bývalých stájí (tzv. Marodestall) vzniklo v levém objektu nové návštěvnické centrum Národního hřebčína, které svojí atmosférou respektuje historický kontext stavby a zároveň díky příznivé dispozici představuje významný kvalitativní posun pro prezentaci památky návštěvníkům.
 
Druhý objekt, bývalá kovárna s pozdně barokní částí, patří k nejstarším objektům v celém Národním hřebčíně. Po polovině 20. století byla tato budova adaptována na vrátnici hospodářského dvora hřebčína. 
 
Zdroj: Národní hřebčín Kladruby nad Labem



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE