reklama 11D

Hubertova jízda v Kladrubech: Při halali chytili liščí ohon i ředitelé

ikonka

Hubertova jízda v Kladrubech nad Labem tradičním způsobem ukončila jezdeckou sezonu 2023. Zúčastnily se jí dvě desítky jezdců rozdělených do tří lotů, ale také třináct kočárů. Při závěrečném halali uspěli kromě jiných Hana Stránská a Jiří Machek.
15.10.2023 18:18  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Druhá říjnová sobota patřila v Kladrubech nad Labem tradiční Hubertově jízdě pro zaměstnance Národního hřebčína. Projížďku podzimní kladrubskou krajinou absolvovalo třináct kočárů, jeden výletní vůz a jednadvacet jezdců rozdělených do tří lotů, které vedli zkušení masteři. 
 
První lot vedl ředitel Národního hřebčína Kladruby Jiří Machek v sedle klisny slovenského teplokrevníka Sagira-K, druhý lot Jakub Hlávka v sedle českého teplokrevníka Lucero-K, třetí lot Jan Holec v sedle starokladrubského koně Generalissimus Filomena III- 4 a kočárový lot Jiří Nesvačil jun. I v letošním roce byla jedním z hostů Hubertovy jízdy ředitelka Zemského hřebčince Písek Hana Stránská, která ji absolvovala v sedle českého teplokrevníka Quido-K.
 
Trasa Hubertovy jízdy měřila přibližně 21 kilometrů a koně překonali téměř 80 přírodních skoků. Jednou z překážek byl již tradičně atraktivní průjezd Kurkovým jezírkem. Následovalo halali na kladrubském závodišti, kde se podařilo chytit liščí ocas ředitelce Zemského hřebčince Písek Haně Stránské, Barboře Květoňové, Alici Novákové a řediteli Národního hřebčína Jiřímu Machkovi. Hubertova jízda byla zakončena v Císařském hostinci slavnostní večeří a taneční zábavou.
 
Další významnou akcí Národního hřebčína bude Svatomartinský průvod, který se uskuteční v sobotu 11. listopadu v areálu hřebčína Slatiňany. Od 26. do 27. prosince se mohou návštěvníci těšit na již tradiční akci Zimní království starokladrubských koní.
 
Zdroj: tisková informace Národního hřebčína Kladruby
Zdroj: poskytl Národní hřebčín Kladruby



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }