reklama 11C

O páté vítězství Janáčkové Koplíkové v Cagnes se postaral Biriatou

ikonka

Trenérka Ingrid Janáčková Koplíková ve středu vylepšila svou letošní bilanci v Cagnes-sur-mer na pět vítězství. Zasloužil se o to čtyřletý hnědák Biriatou ze stáje Jany Dufkové, který pod Maximem Guyonem těsně triumfoval v classe 3 na 1600 metrů.
21.02.2024 21:18  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Čtvrtý z loňské Velké jarní ceny se v Prix du Pescaire (1600 m, 23 000 eur) dlouho držel v závětří. Na začátku cílové roviny ho Guyon pobídl a hřebec zareagoval táhlým zrychlením. Postupně začal míjet soupeře a na cílové čáře si o nos poradil i se stejně starým Elegatem. Poprvé v kariéře vítězný český zástupce odskakoval s kurzem 15:1.

Dobrý výkon podal i jeho tříletý stájový kolega Black Gangster, který po aktivním průběhu obsadil druhé místo v classe 3 Prix de Vichy (1500 m, 18 000 eur), 1 1/2 délky za vítěznou Amorcitou.

První umístění v rámci mítinku získal účastník loňského Českého derby L' Enfant Terrible. Bělouš majitelky Petry Čapkové doběhl pod Anthonym Crasusem třetí v classe 4 Prix de Milan (2150 m, 13 000 eur), byť se ztrátou necelých osmi délek na vítěze.

Zbylí koně v českém tréninku ve středu neuspěli. Do classe 3 Prix de Sainte-Maxime (1600 m, 21 000 eur) nastoupili tři, nejlépe z nich skončila sedmá Magical Love ze stáje SV Vondra s.r.o., jíž na dotované místo scházely dvě délky. Její stájová kolegyně z lotu Jany Manové Daddy's Girl finišovala osmá a svěřenec Zdena Koplíka Volcan jedenáctý.

V classe 4 na 2500 metrů se nedařilo dvojici Jany Dufkové, když Ganibet obsadil dvanáctou a Totally Gold třináctou příčku. Veterán Carlo Biraghi ze stáje Farma Poledníkovo doběhl do cíle classe 3 Prix de Cimiez (2500 m, 27 000 eur) čtrnáctý.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE