reklama 11A

Shahbandar podruhé zvítězil v Cagnes-sur-mer, české double v Trevisu

ikonka

Šesté vítězství trenérky Ingrid Janáčkové Koplíkové na letošním rovinovém mítinku v Cagnes-sur-mer vybojoval letos neporažený Shahbandar, mezi překážkáři v Trevisu se radovala z double rodina Váňových díky Fly Filo Fly a Pitonovi des Neiges.
25.02.2024 19:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Předposlední dostihový den letošního mítinku v Cagnes-sur-mer přinesl šesté české vítězství a opět pod ním byla podepsaná trenérka Ingrid Janáčková Koplíková. Svůj druhý start ve francouzském letovisku proměnil ve druhý triumf čtyřletý Shahbandar ze stáje Jany Dufkové.

Vítěz loňského Leram Million narazil v classe 2 Prix Cirrus des Aigles (1500 m, 26 000 eur) na komorní, ale třídové pole koní s blacktype statusem. Tři z jeho čtyř soupeřů navíc byli blacktype vítězové.

Theo Bachelot poslal Shahbandara v pomalém dostihu na čelo skupiny koní cválajících u bariéry a do cílové roviny vbíhal na druhém místě. Ve finiši se Shahbandar chvíli nechal přesvědčovat, ale nakonec porazil jistě o půl délky vzdorujícího Cambronne, aktuálně třetího z listed a loni pátého v grupě 2. Třetí doběhl National Service, jehož žluto-bílý dres mohl být českým turfmanům povědomý, neboť patří majitelce Erice Gilliar. Na Shahbandarovo vítězství se vyplácel kurz 51:10.

 

Čtěte také: Abha doběhla v Rijádu osmá. Neseděla jí rychlá dráha, řekl Prat

 

Trojici jeho tréninkových kolegů se v neděli dařilo méně. Tříletý Vodnikov poprvé v rámci mítinku skončil mimo dotované pozice a v prodejní Prix Vesper (1600 m, 16 000 eur) doběhl šestý, necelých šest délek od vítězky Purple Star.

Silná dvojice nastoupila do classe 3 Prix Saint-Honorat (1300 m, 28 000 eur), ale letos již vítězný Josephino se pod nesenou hmotností 64 kg tentokrát nedostal přes deváté místo a aktivního Mandarina v cílové rovině Theo Bachelot zadržel kvůli podezření na zranění.

Mítink v Cagnes-sur-mer vyvrcholí v pondělí závěrečným devatenáctým dostihovým dnem, kterého se zúčastní sedm svěřenců Ingrid Janáčkové Koplíkové a jeden kůň Zdena Koplíka.

Český double v Trevisu

Úspěšný den zažila i česká překážková ekipa v Trevisu, která v neděli vybojovala dva úspěchy. Vítězové přijeli v obou případech ze střediska Mlýnce / Bohuslav.

V krosu Premio Montebelluna (3500 m) si doběhl pro osmý triumf kariéry spolehlivý Fly Filo Fly v sedle s žákyní Terezou Podráskou. Desetiletý valach stáje Scuderia Tania-Váňa si o 1 3/4 délky poradil s valachem Vino Supremo.

V prodejní steeplechase Premio Castelfranco (3500 m) exceloval desetiletý Piton des Neiges ze stáje Scuderia Aichner SRL. Pod Josefem Bartošem se prosadil o 2 délky před Jasmin Bede a po devatenácti měsících okusil pocit vítězství.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }