reklama 11B

Česká ekipa v Magna Racinu. Bartoňková a Papoušek zahájili vítězstvím

ikonka

Od pátku 5. listopadu probíhají mezinárodní závody v rakouském Ebreichsdorfu. V úvodním dni se v soutěži určené pro juniory dařilo Nyně Bartoňkové, která po bezchybné jízdě zvítězila. Druhé vítězství zapsal Kamil Papoušek v sedle klisny Charlyn.
05.11.2021 12:35  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A

V areálu Magna Racino v rakouském Ebreichsdorfu se od pátku 5. listopadu konají mezinárodní závody na úrovni jedné a dvou hvězd. Současně jsou zde soutěže pro mladé koně, děti, juniory a jezdce do 25 let. Hned úvodní den zazněla halou česká hymna.
 
V juniorské soutěži ji zajistila Nyna Bartoňková s koněm Crado von Wichenstein, která po bezchybné jízdě s náskokem více jak dvou vteřin zvítězila. 
 
Dařilo se také Alešovi Opatrnému s valachem Lysander. Ti inkasovali jeden trestný bod za čas a mezi mladými koňmi obsadili osmé místo.
 
V soutěži s výškou překážek 130 centimetrů se do elitní dvacítky probojovalo šest českých dvojic. Nejlepší umístění získal Aleš Opatrný s valachem Colin Z, který obsadil dvanáctou příčku. Mezi bezchybnými byla i Aneta Paličková, Kamil Papoušek, Sára Finsterle nebo Anna Helebrantová.
 
Mezi jezdci do 25 let se do elitní pětky dostaly dvě české jezdkyně, Mariana Michlíčková s valachem Leeve Jung a Anna Helebrantová v sedle koně Epo van de Achterhoek Z. V parkuru na výšce 135 centimetrů nechybovaly a umístily se na třetím a pátém místě.
 
 
O druhé české vítězství se postaral Kamil Papoušek s klisnou Charlyn. Nejvyšší soutěž dne, parkur na výšce 140 centimetrů, dokončil bez chyby a v nejlepším čase. Bez trestných bodů dojela i Lucie Strnadlová s Caloxem, jejichž čas stačil na deváté místo. 
 

Kompletní výsledky naleznete ZDE

 
Foto: poskytla Nyna Bartoňková



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE