reklama 11D

Koně v akci: Více než dvě stovky koní a bohatý program pro celé rodiny

ikonka

Už tento víkend se na pardubickém dostihovém závodišti uskuteční jubilejní 25. ročník výstavy Koně v akci. Během dvou dnů se návštěvníkům představí více než dvě stovky koní od velškých pony až po chladnokrevné „obry“.
08.09.2023 12:56  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Diváci uvidí v Pardubicích koně jak při chovatelských výstavách, tak i v různých sportovních soutěžích a v koňském představení s velkolepou příběhovou show. Areál závodiště se návštěvníkům otevře v sobotu 9. září už o půl deváté ráno. 
 
V paddocku a travnatém kolbišti budou k vidění plemena chladnokrevných koní a velšských pony a cobů pocházejících z Velké Británie. V poledne odstartuje 20. ročník soutěže v orbě koňmi O ruchadlo bratranců Veverkových a o další hodinu později se v cílové rovině odehraje koňské představení. Bude mapovat témata uplynulých ročníků výstavy a vyvrcholí příběhovou show s názvem Geronimo v podání skupiny Haraldos Stunts Brothers, kterou znají diváci i za hranicemi naší země. 
 
Po celý den bude možné sledovat v dostihové dráze Mistrovství České republiky v mountain trailu – tedy v disciplíně, ve které se koně učí překonávat úskalí přírody jakými jsou vyvrácené kmeny stromů, soutěsky nebo potoky. Sobotní koňský program uzavře Mistrovství České republiky v těžkém tahu. 
 
Podobnost s jezdeckým sportem, a přesto úplně jinak, mají závody v hobby horsingu a v králičím hopu. V prvním případě se jedná o parkurové skákání s koňmi na tyči, v druhém o do dálky a výšky hopsající králíky. Návštěvníci výstavy se mohou těšit také na projížďky na koních či konibusem, bavit se v tématickém fotokoutku, nebo si vyzkoušet dostihový trenažér. 
 

Psali jsme: Výstava Koně v akci slaví výročí. Do Pardubic se vrací bohatý program

 
Program výstavy bude pokračovat i v neděli. Tentokrát se diváci mohou těšit na vozatajské závody dětí do 15 let, na pokračování národní výstavy velšských pony a cobů nebo na mistrovství České republiky v ovladatelnosti s kládou vycházející z dovedností práce v lese. 
 
Novinkou je soutěž středních škol v orbě – tentokrát traktory. Pokračovat bude Mistrovství České republiky v mountain trailu a kvalifikace na Mistrovství ČR 2024 v králičím hopu. Opět bude v provozu konibus i aréna s projížďkami na koních. Součástí nedělního programu jsou také okresní dožínky s dalším program pro celé rodiny a mnoha soutěžemi o zajímavé ceny.
 
Vstupenky na sobotní program jsou v prodeji za zvýhodněnou cenu on-line na webu závodiště, nebo pak na místě v den konání akce. Vstupné na nedělní program je zdarma.
 
Foto: poskytl Dostihový spolek Pardubice
Zdroj: tisková informace Dostihového spolku Pardubice



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE