reklama 11A

Fencee: Vybíráme správné komponenty pro elektrický ohradník pro koně

ikonka

/PR článek/ Děláte si starosti s výběrem správného generátoru a dalších prvků ohrady pro koně? Koně jsou velmi citlivá zvířata a elektrický ohradník se naučí rychle respektovat. Nechte si poradit od českého výrobce elektrických ohradníků.
18.05.2021 14:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Které generátory jsou pro koně vhodné?  

Obecně platí, že pro chov koní v elektrickém ohradníku vystačí generátory s výkonem 1 - 3 J. Při sestavě a výběru generátorů pro elektrický ohradník pro koně berte ohled na terén, ve kterém se koně budou pohybovat. Čím jsou výběhy a pastviny pro koně delší a zatížené například porostem či jinými vegetačními překážkami, tím silnější generátor budete potřebovat. Proto je vždy lepší zvolit generátor u kterého lze výkon měnit. Univerzálním a kombinovaným zdrojem je například fencee power DUO PD30. Generátor je vhodný pro kratší typy ohrad maximálně do 23 km a napájení je možné pomocí adaptéru ze sítě (230 V) i běžné autobaterie (12 V). Pokud své zdroje chcete ovládat na dálku ovladačem a to až na 10 km vzdálenost či dokonce 30 km vzdálenost s externí anténou, zvolte generátor řady fencee power DUO RF PDX, např. PDX30. Síťový generátor řady fencee power P je poté jednoduchým a spolehlivým řešením pro všechny ohrady. Moderní LED kontrolky na přední straně zdroje vám signalizují provoz zdroje i případnou poruchu na ohradníku. Pokud provozujete delší ohradu a vegetací zatíženou ohradu, využijte určitě generátor řady fencee energy DUO RF EDX, např. EDX80. Navíc pokud v ohradě budete chovat i hříbata, pak oceníte možnost připojit žlutou výstupní svorku se sníženou sílou impulsů na polovinu do spodních vodičů ohrady.
 
 

Nová generace moderních elektrických ohradníků pro koně 

Náročnější uživatelé jistě ocení produkty moderní chytré farmy fencee. Své ohrady totiž nyní můžete ovládat a kontrolovat pohodlně z mobilního telefonu přes aplikaci fencee Cloud nebo z webového rozhraní. Jediné co potřebujete je mobilní telefon nebo počítač a připojení k internetu. Ať už jste kdekoliv na světě, uživatelsky přehledná aplikace vás neustále informuje o stavu vašich generátorů. Přes centrální ovládací zařízení FENCE WiFi GATEWAY GW100, které je připojeno přes Wi-Fi na internet, tak můžete zcela jednoduše nastavit a ovládat jednotlivé spárované generátory a kontrolní monitory ohrady. Máte tak stále přehled nad stavem vašich ohrad a parametry i v méně dostupných místech. Ušetří vám tak spoustu času, který nebudete muset trávit běháním kolem ohrady. 
 
 

Další potřebné příslušenství k elektrickému ohradníku pro koně 

Ohradníky pro koně by měly být oploceny páskami, jimiž proudí elektřina, nikoliv dráty nebo slabými lanky. Páska je pro koně lépe viditelná a drát by mohl koním způsobit vážná poranění. Kvalitní nerezové vodiče značky fencee se vyznačují vysokou pevností a odolností vůči roztržení a UV zářením a zaručují tak dlouhou životnost. Všechny naše generátory doporučujeme zabezpečit před bleskem a přepětím plastovou bleskojistkou
 
 
 
Pokud máte další dotazy nebo potřebujete poradit, jaký generátor je pro vás vhodný, neváhejte se obrátit na technické oddělení fencee.
 
 

fencee výrobce elektrických ohradníků

www.fencee.cz / www.modernifarma.cz

 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE