reklama 11B

Připravte se na jaro! Tipy pro kvalitní ohradu od českého výrobce

ikonka

/PR článek/ Jaro se nezadržitelně blíží a s ním přichází i příprava pastvin a ohrad pro koně. Přečtěte si pár tipů od českého výrobce elektrických ohradníků fencee na to, jak vytvořit dokonalou ohradu pro vaše koně, ale i ostatní zvířata.
02.02.2021 14:15  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Český výrobce elektrických ohradníků fencee pro vás připravil několik tipů, jak vytvořit dokonalou ohradu pro vaše koně. Pamatovat byste měli nejen na kvalitní generátor s dostatečnou sílou impulzů, kvalitní ohradníkové pásky a originální spojky, ale také uzemnění
 
1. Nejdůležitější položkou pro funkční ohradu je kvalitní generátor s dostatečnou sílou impulsů. Ohradník pro koně má určitá specifika - koně mají citlivou kůži, proto musí být síla impulsů přizpůsobena. Volba generátoru se také odvíjí od celkové délky ohrady a jejímu zatížení porostem. Není potřeba používat generátor s vysokým impulsem, kůň je velice citlivé a chápavé zvíře a rychle se naučí ohradu respektovat.
 
2. Ohrazení udržujte čisté, bez porostů jako tráva, keře a větve. Pravidelně kontrolujte výšku porostu okolo ohrazení. V případě vysokého porostu bude docházet ke „stahování“ impulsů do země a tím ke snížené účinnosti ohradníku. 
 
3. Zajistěte perfektní uzemnění. Minimálně 1 m hluboko, popřípadě na několika místech. Je třeba vybrat co nejvlhčí stanoviště – tím zvyšujete vodivost. Použijte nerezavý, dobře vodivý kov, zabezpečte dostatečné propojení mezi zemnícími tyčemi navzájem a mezi vlastním generátorem.
 
4. Používejte originální spojky. Nespojujte vodiče uzly! V nouzovém případě použijte měkký vázací drát, kterým spoj převážete. Vodiče ohradníku nesmí mít nikde přerušené!
 
5. Pro ohrazení používejte dostatečně vodivý materiál, s nízkým odporem vodičů. Pro delší instalace určitě použijte vodiče s měděným lankem.
 
6. Vodič a především zemnící tyč nesmí být rezaté! Rez izoluje. 
 
7. Pro pastvu koní používejte pásky. Nikdy ne drát! Páska je pro koně mnohem lépe viditelná. Drát může koňům způsobit vážné poranění. 
 
8. Zajistěte dobré propojení mezi generátorem a ohradou. Pro dokonalé spojení můžete použít vykononapěťový kabel, ten také používejte jako připojovací kabel k zemnění a k propojení zemnících tyčí mezi sebou.
 
9. Pamatujte, že na každém místě hrazení musíte naměřit minimální napětí 2500 V. Tato hodnota překoná odpor kůže zvířat. U velkých a méně citlivých zvířat je tato hodnota 3000 V.
 
V případě dotazů a rad, jaký generátor je pro vás vhodný, se neváhejte obrátit na naše technické oddělení. 
 

fencee – výrobce elektrických ohradníků

www.fencee.cz / info@fencee.cz

 
Pokud už máte vybraný vhodný generátor pro vaši ohradu, podívejte se na video jak generátor správně nainstalovat a zapojit. 
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE