reklama 11C

Danube Spring Live v Šamoríně nakonec bez nutnosti očkování na EHV-1,4

ikonka

Dle nejnovějších informací pořadatelé parkurových závodů Danube Spring Live, které proběhnou příští měsíc v x-bionic® sphere ve slovenském Šamoríně, nebudou muset požadovat u zúčastněných koní vakcinaci proti EHV-1,4, jak bylo původně avizováno.
25.03.2021 14:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
„Podmínkou pro svod koní nebude vakcinace koní proti EHV-1,4, jak jsme původně předpokládali. Při příjezdu koní bude probíhat veterinární kontrola, včetně měření teploty a v případě, že některý z koní bude mít zvýšenou teplotu, nebude do areálu vůbec vpuštěn,“ uvádí Rebert Pál ze společnosti Riders & Dreams.
 
„Doporučujeme majitelům koní, aby si s sebou vzali vlastní teploměry, neboť jednou z povinností bude dvakrát denně měřit koním teplotu, kterou budou povinni zapisovat na formulář umístěný na boxu. Kromě pravidelných kontrol budou též namátkově probíhat měření veterinárním delegátem a v nezbytných případech jsme připraveni koně, kteří by vykazovali známky onemocnění, okamžitě izolovat ve stájích mimo areál. Budou samozřejmě dodržována veškerá doporučení vydaná FEI, příp. veterinární správou. Apelujeme zároveň na všechny jezdce a majitele koní, aby udělali maximum v prevenci šíření jakékoliv infekční nákazy. Očkování proti EHV-1,4, případně negativní PCR test určitě doporučujeme, nebude se však jednat o podmínku pro účast při našich závodech,“ dodal Robert Pál.
 
Lidí se každopádně žádné úlevy netýkají, a tak jezdci i další členové ekip budou potřebovat negativní PCR ne starší 72 hodin, případně antigenní test ne starší než 48 hodin na Covid-19.
 
Podrobnosti jsou dostupné na webu www.ridersanddreams.sk, příp. na sociálních sítí Riders & Dreams Events.
 
Ilustrační foto: x-bionic® sphere, poskytnuto Riders & Dreams



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE