reklama 11D

Aktuality z jednání prezidia ASCHK: KMK 2020 ve všestrannosti zrušena

ikonka

Prezidium ASCHK ČR na svém pátečním jednání rozhodlo o dvou důležitých bodech vztahujících se ke Kritériím mladých koní. Především je to zrušení letošních KMK v disciplíně všestrannost z důvodu malého zájmu účastníků (osm přihlášených koní).
08.09.2020 18:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Důvodem zrušení KMK ve všestrannosti pro rok 2020 je odmítnutí organizace finálového kola ze strany pořadatele, ale především nízký počet přihlášených koní (celkem osm). Prezidium však chce zachovat pořádání KMK ve všestrannosti v následujících letech ve finančním rámci určeném pro letošní rok a doporučuje zástupcům komise všestrannosti jednat o přípravě ročníku 2021 s komisí KMK jmenovanou prezidiem ASCHK ČR.
 
K uspořádání finále KMK v drezuře se smluvně zavázala Jezdecká škola Equus Kinský v Hradištku u Sadské. Uskutečnit by se mělo od 18. do 20. září a kvalifikováno do něj je 48 koní. Předpoklad je, že se finále zúčastní cca 45 koní při rozpočtu 120.000 Kč. Ing. Hana Civišová předložila a prezidium dříve předběžně schválilo pořádání „Přehlídky 3letých koní se zaměřením na mechaniku pohybu“ jako součást akce.
 
Dále prezidium Asociace svazů chovatelů koní ČR rozhodlo na základě aktuálních propočtů o výši příspěvku na jeden kilometr pro účastníky v disciplínách skoky a drezura. Krácení bylo vzhledem k velké účasti avizováno a prezidium nyní rozhodlo, že výše příspěvku bude 4 Kč/km. 
 
Z dalších bodů jednání nelze opomenout např. schválení finančních příspěvků na finále přehlídky teplokrevných klisen a klisen s hříbaty ve výši 120.000 Kč či vyhlášení výběrového řízení na místo odborného referenta ASCHK ČR.
 
Celý zápis najdete POD TÍMTO ODKAZEM



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }