reklama 11B

Žokej očištěn z nehody v opilosti. Rum pil až poté

ikonka

Překážkový jezdec Killian Moore měl loni po dopravní nehodě pozitivní test na alkohol. Britský soud se nakonec přiklonil k verzi obhajoby, podle níž žokej před nehodou nepřekročil dopravní předpisy a rum pil až po nehodě.
09.01.2019 10:42  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Soud v britském Cheltenhamu v úterý zprostil viny překážkového žokeje Killiana Moorea, který byl obžalován z řízení auta pod vlivem alkoholu.
 
Šestadvacetiletý jezdec působící v Irsku loni v únoru naboural své Audi A4 a posléze šel tři kilometry pěšky do domu svého známého, kde podle obhajoby dostal od jeho syna rum s colou, aby se vzpamatoval z prodělaného šoku.
 
Policie posléze při dechové zkoušce konstatovala vyšší než povolené množství alkoholu. Žokej přiznal, že večer vypil v hospodě jednu pintu piva a posléze si koupil v obchodě další láhev, která byla později nalezena v nabouraném autě.
 
Obhajoba Moorea předložila 45stránkový lékařský posudek, podle něhož množství alkoholu vypitého před nehodou nepřekročilo povolený limit. Soud přihlédl i k faktu, že žokej přiznal a vysvětlil konzumaci alkoholu po nehodě.
 
Jak připomíná list Racing Post, Moore v minulosti působil u trenéra Jonja O’Neilla a má na kontě dvě vítězství v Cheltenhamu na valachovi Solstice Star. Ve svých dvou nejúspěšnějších sezónách dokázal vyhrát shodně patnáct dostihů.
 
Ilustrační foto: Ivan Krejza
 

Sledujte naši novou dostihovou rubriku - každý den zprávy z turfu ZDE!




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE