reklama 11A

Trefa! Strakatý plnokrevník Silvery Moon má hříbě

ikonka

Až do příchodu Silvery Moona se v Německu psalo, že strakatí plnokrevníci nevyhrávají. Dnes osmiletý hřebec ale zvítězil hned pětkrát, umístil se v listed a byl zařazen do teplokrevného chovu. Teď má první hříbě.
07.01.2019 13:30  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Kultovní německý strakatý plnokrevník Silvery Moon má první hříbě. Trakénská klisnička Colory Moon se narodila 4. ledna z rovněž strakaté matky Colina a zdědila zbarvení svých rodičů. Informaci a snímek nového přírůstku zveřejnila na svém facebookovém účtu majitelka Anja Riegger.
„Zřejmě jde o dvojité zbarvení tovero (tobiano) po matce a overo po otci. Posíláme vzorky srsti na test,“ uvedla Riegger.
 
Colory Moon podle všeho čeká velká publicita, neboť jeho otec Silvery Moon byl kvůli svému zbarvení mimořádně populárním dostihovým koněm a má vlastní facebookovou stránku s více než 12 tisíci fanoušky.
 
Ve Francii narozeného syna plemeníka I Was Framed vydražil za 12 000 eur v Deauville trenér Mario Hofer a posléze zformoval syndikát. Podíl získal i jeden z nejvlivnějších německých majitelů a šéf závodiště Kolín nad Rýnem Eckhard Sauren, který se loni s hnědákem Juliem zúčastnil Evropského poháru žokejů v Praze.
 
"Je mi úplně jedno, jak si Silvery Moon bude vést na dráze. Kdykoli se na něj ráno podívám ve stáji, zvedne mi náladu. A to mi za tu investici stojí,“ komentoval hřebcovu koupi Hofer.
 
Silvery Moon nakonec absolvoval 48 dostihů a v pěti dokázal zvítězit, jako dvouletý se dokonce umístil v kategorii listed. Na první triumf čekal až do svých čtyř let. Když ale k němu 10. května 2015 došlo, mnohonásobný německý šampión Andrasch Stare se v jeho sedle radoval, jako kdyby právě získal další derby. Rozdíl mezi prvními dvěma koňmi v cíli byl tenkrát pouhý nos.
 
Video: Pusťte si záznam slavného prvního vítězství Silvery Moona v Kolíně nad Rýnem z 10. května 2015.
 
 
Předloni hřebec ukončil kariéru a odešel posílit teplokrevný chov v zemském hřebčíně Marbach, kde připouští za 400 eur. Loni k němu dvě klisny poslali i Jana Bečková a Karel Germič, kteří se o rok dříve neúspěšně pokusili o strakaté plnokrevné hříbě prostřednictvím připuštění u hřebcova otce I Was Framed.
 
Jednou z dvojice klisen, které cestovaly do Marbachu, byla česká odchovankyně Airfare, svého času druhá ve Velké ceně českého turfu.
 
foto: Facebook.com - Anja Riegger



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE