reklama 11D

Živě: Podzimní sezona startuje. Sledujte St. Leger a Velkou cenu Prahy

ikonka

Mítinkem nabitým zajímavými dostihy se v neděli 5. září rozběhne podzimní sezona v Chuchle Areně Praha. Kromě klasického St. Legeru se poběží i Velká cena Prahy a vy můžete vše sledovat prostřednictvím přímého přenosu internetové televize EquiTV.
02.09.2021 13:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
ŽIVĚ
| FANCLUB
reklama 12C
 
Jen osm koní se v neděli 5. září postaví na start posledního klasického dostihu sezony 76. St. Leger Factoringu České spořitelny. V nepřítomnosti derby-vítěze Hazardera a několika dalších členů tříleté špičky dostanou příležitost vybojovat životní úspěch koně, kteří se dosud pohybovali v ročníkovém druhém sledu.
 
Vytrvalost i potenciál do budoucna již naznačil pátý z Českého derby Kamssio (Foret). Svěřenec Václava Luky mladšího zatím startoval pouze třikrát a má veškeré předpoklady jít ve stopách svého polobratra, předloňského vítěze St. Legeru Ramssia.
 
Druhý z Velké jarní ceny Vert Liberte (Hrouda) se vrací poprvé od dvanáctého místa v témže dostihu a mohl by se dočkat své preferované měkčí dráhy. Dalšími kandidáty na dobrý výsledek jsou čtvrtý ze Slovenského derby Dionis (Palík) a dodatečně přihlášený český odchovanec Respekt (Chaloupka).
 
Ve velké formě se nacházející stáj MUDr. Evy Nieslanikové posílá vedle již zaskákaného Zoriymana (Zatloukal) na start i Mike Majka (Lukášek). Zbytek pole tvoří dvě klisny českého chovu, čtyřková vítězka Ramsya (Korečková) a teprve koncem července debutující vnučka šampionky Vadeony Vademilla (Fialová).
 
Druhým vrcholem nedělního odpoledne v Chuchle Areně Praha bude 43. Velká cena Prahy CK Martin Tour. Vítěz posledních dvou ročníků Torque Power (Palík), klasičtí vítězové Zariyannka (Línek) a Rate (Hrouda) či minulou sobotu v Mostě úspěšný Cape Freedom (Šafář) zde narazí na novou akvizici stáje Lokotrans Heaven Forfend (Laube) a v Česku debutujícího Billabong Cata (Chaloupka).
 
Zahajovací den pražské podzimní sezony obsahuje i další nabitý dvojkový handicap, dostih dvouletých v rámci Fitmin Cupu a bohatý doprovodný program s několika charitativními akcemi. Jednou z nich bude i dražba obrazu majitele koní Daniela Havla v dekorovacím altánku, jejíž výtěžek půjde ve prospěch sdružení pěstounských rodin.
 
První z devíti nedělních dostihů bude odstartován ve 13:00, přímý přenos internetové televize EquiTV.cz si můžete pustit již ve 12:30. Upozorňujeme, že se jedná o stream v režimu +5. To znamená, že on-line vysílání je zpožděno o pět minut oproti reálu. Tzv. nízkolatenční vysílání mohou zájemci sledovat prostřednictvím stránek Tipsportu. Distribuci signálu nezajišťuje EquiTV.cz.
 

STREAM SLEDUJTE ZDE! (KLIKNĚTE)

Startovní listiny najdete na webu Jockey Clubu ČR

Ilustrační foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE