reklama 11A

Nieslanikovi opět "raz-dva": Ve Svatováclavské ceně dominoval Ponntos

ikonka

Žádný ze tří vrcholů největšího mítinku sezony v Mostě nenabídl dramatické finále. Ve 100. Svatováclavské ceně po čase připomněl své možnosti tříletý Ponntos, mezi středotraťaři byl suverénní Cape Freedom a Dusigrosz lehce obhájil ve Velké mostecké.
28.08.2021 22:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Nejvýše hodnocený tříletek letošní sezony Ponntos se po výpadku na bratislavském Turf Gala opět vrátil na výsluní. Čtvrtý z italského listed si pod svým stálým jezdcem Milanem Zatloukalem pohlídal jisté vítězství start - cíl v Jubilejní 100. Vršanská uhelná Svatováclavské ceně v Mostě.

Dokonalý triumf majitelky MUDr. Evy Nieslanikové a trenéra Miroslava Nieslanika podtrhl druhým místem délku za vítězem spolehlivý Manoamano. Centrála Tušimice tak slaví v rámci srpna už druhý doběh “raz-dva” na nejvyšší scéně, když před třemi týdny podobným stylem ovládla klasické Oaks.

Třetí doběhl s odstupem další půldruhé délky v Česku debutující Zelote před Manollou a běloušem Politicum. Spolufavorit Jir Sun zklamal sedmým místem, aktivní Drish Venture se v závěru propadl ještě o jednu příčku níže.

 

Čtěte také: Měsíc mimo hru kvůli jezírku: Pavel Složil chystá návrat do sedla

 

Ponntos zvítězil potřetí z deseti startů a poprvé na českém území, kde do soboty absolvoval jen první dva dostihy kariéry jako dvouletý. Poté se etabloval dvěma listopadovými vítězstvími v Itálii a na jaře naznačil své možnosti čtvrtými příčkami v italském listed a francouzském classe 1. Bez dotace skončil až v grupě 3 Premio Tudini a v Ceně ministerstva pôdohospodárstva.

Dusigrosz nepřipustil překvapení

Také druhý rovinový vrchol dne Velkou letní cenu Ústeckého kraje na 2000 metrů vyhrál třídový kůň, který se v předchozích startech potýkal s poklesem formy. Šestiletý Cape Freedom pod Jaroslavem Línkem navázal na loňské výkony a dominoval velmi lehce o 6 délek.

Podobně přesvědčivý byl i druhý Joganville, třetí místo těsně uhájil veterán českého chovu Bonys před Darkolvou. Účastník derby Locomotive finišoval sedmý, tempař Grigri de Lancray byl po ztrátě podkovy zadržen.

Velká mostecká steeplechase se podle očekávání stala procházkou obhájce loňského vítězství Dusigrosze s Josefem Bartošem. Osmiletý valach stáje Joly si bez problémů poradil s čtveřicí soupeřů a triumfoval lehce o 5 délek před Korfu a Foudre D’Allier.

Snadný úkol měla nakonec i ve steeplechase debutující Falcon Baby v sedle s Danou Bořánkovou. V Ceně statutárního města Teplice jí kladl odpor jen Lucky Valentine, předloňská vítězka Oaks ho v cíli zdolala o 2 1/4 délky.

 

Krátce ze zahraničí

 

Saigon Icon ze stáje Syndikát V3J změřila ve Varšavě síly se špičkovými soupeřkami v Nagrodě SK Krasne na 2200 metrů. Svěřenkyně Evy Záhorové se musela spokojit s šestou příčkou, zvítězila favoritka Nemezis před druhou z derby Nanií, kterou odjezdil Jan Verner.

Dvojnásobný německý šampion Bauyržan Murzabajev v sobotu získal pět vítězství v Kolíně nad Rýnem. V čele letošní statistiky navýšil své konto na 80 vítězství a vede o propastných 41 bodů před Andraschem Starkem. Sázková kancelář Pferdewetten.de začala už v sobotu odpoledne vyplácet výhry těm, kdo si vsadili na Murzabajevův třetí titul.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE