reklama 11D

Re-live: 19 koní ve Velké pardubické. Pusťte si losování a tiskovku

ikonka

Na oficiální tiskové konferenci Dostihového spolku na pardubické radnici byla v pátek 1. října vylosována startovní čísla pro 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou. Podívejte se na záznam akce s řadou hostů, který odvysílala EquiTV.
01.10.2021 17:20  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C

Na startovní listině 131. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou je devatenáct koní. Tedy všichni, kteří před týdnem do legendárního dostihu poslali přihlášky. Na startu se objeví koně z České republiky a Slovenska, jezdci reprezentují pět národností. Startovní čísla účastníkům dostihu vylosoval potomek zakladatele Velké pardubické hrabě Francesco Kinský dal Borgo.
 
Prvním jménem z osudí byl slovenský Paris Eiffel. Los mu přiřkl startovní číslo 11. Vzápětí byla tažená jediná klisna ve startovním poli Vanesse, která ponese číslo 1. Posledním losovaným byl jediný bílý kůň startovní listiny - slovenský Star, kterému los přidělil šťastnou třináctku. V sedle bude jeho trenér a vítěz Velké pardubické z roku 1992 Jaroslav Brečka.
 
Nejvíce koní do dostihu posílá trenér Josef Váňa. Kromě dvou vítězů Velké pardubické No Time To Lose (Ondřej Velek) a Theophila (Josef Bartoš) bude jeho tréninkovou centrálu reprezentovat mladý, teprve šestiletý Mahe King. Do jeho sedla trenér angažoval velmi zkušeného žokeje a pětinásobného vítěze Velké pardubické Jana Faltejska.
 
Pusťte si záznam tiskové konference z pátku 1. října:
 
 
 
Mezi mladíky patří také sedmiletý Evžen, který může být černým koněm dostihu. Dva koně na start dostihu posílá trenér Stanislav Popelka. Kromě Strettona (Jakub Kocman) je to i vítěz třetí kvalifikace Lombargini, který patří do okruhu favoritů.
 
Stejný počet koní na startu 131. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou bude mít i slovenský trenér Jaroslav Brečka. Kromě zmiňovaného bělouše Star je to vítěz závěrečné kvalifikace Kaiserwalzer. Do jeho sedla trenér angažoval irského jezdce Patricka Mullinse. Žokej Lukáš Matuský, se kterým Kaiserwalzer v kvalifikaci uspěl, pojede obhájce vítězství ve Velké pardubické Hegnuse. Ponesou startovní číslo 10.
 
Letošní ročník Velké pardubické by měl znovu být za účasti diváků a bez výraznějších omezení. Návštěvníkům jsou k dispozici vstupenky na všechny typy tribun s různorodou nabídkou služeb v různých cenových hladinách. Vstupenky na stání budou do online prodeje uvolněny v den zveřejnění startovních listin, tedy v pátek 1. října, a budou za zvýhodněnou cenu oproti vstupenkám zakoupeným v den konání akce na pokladnách Pardubického závodiště. Odkaz na online prodej je k dispozici na webu závodiště.

"Věříme, že diváci na naše závodiště zavítají a že podpoří realizační týmy na cestě za splněným snem o vítězství či o dobrém umístění nejen v jednom z nejstarších a nejtěžších dostihů v Evropě," dodal ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller.

Program dostihového dne oproti dřívějším letům začíná o celou hodinu dříve. Slavnostní zahajovací ceremoniál se uskuteční již v 10:00 v prostoru cílové roviny, o půl hodiny později odstartuje první z osmi dostihů. Start samotné 131. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou je naplánován na 15:45. Areál závodiště bude pro veřejnost otevřen už od 8:00 hod., kdy v paddocku začne veterinární přejímka koní do Velké pardubické. Česká televize znovu připravuje několikahodinový přímý přenos, který bude možné naladit i v zahraničí.

Pořadatelé doporučují návštěvníkům pro dopravu na pardubické závodiště využít především posílených spojů městské hromadné dopravy či vozidel taxi. Pro parkování veřejnosti je vyhrazena uzavřená komunikace I/37 kopírující areál závodiště. Příjezd je jednosměrný od Dražkovic, výjezd po skončení mítinku bude směrem na Hradec Králové. Pro partnery a jejich hosty je pro parkování vyčleněna plocha v areálu letiště. Kvůli probíhající modernizaci železniční trati nelze využít vlakovou dopravu.

Tradiční předehrou vrcholného mítinku sezony jsou sobotní dostihy. V posledních letech prošly různými změnami. Nyní se ustálily na kombinaci rovinových dostihů s prestižními dostihy přes proutěné překážky jako je Křišťálový pohár či Zlatá spona tříletých. První ze sedmi dostihů startuje ve 12:00.

Zdroj: tisková informace Dostihového spolku a.s.

Foto: Josef Malinovský, Ivan Krejza (galerie)




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE