reklama 11C

Zelinková devátá v sobotní kvalifikaci do Grand Prix CSI Gross Viegeln

ikonka

V německém Gross Viegelnu se v sobotu 11. května při CSI4* českým parkurovým jezdcům dařilo. Zuzana Zelinková v sedle Caleriho vybojovala v kvalifikaci do nedělní Grand Prix na parkuru s výškou 155 centimetrů krásné 9. místo.
11.05.2019 18:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Hlavní sobotní soutěží CSI4* v Gross Viegelnu byla kvalifikace do nedělní Grand Prix. Základní parkur s výškou překážek do 155 centimetrů dokončila Zuzana Zelinková s Calerim bez penalizace a žádný trestný bod neinkasovala ani ve finálové části. Čas 40,39 sekundy tuto českou dvojic zařadil na 9. řádek výsledkové listiny. 
 
O něco málo rychlejší byla další česká jezdkyně Emma Augier de Moussac s klisnou Divou. Ta ale napodruhé dovezla do cíle 8 trestných bodů a skončila tak dvacátá. O poznání méně se dařilo Ondřejovi Zvárovi s Quimerem M. Ten dokončil první část soutěže s 12 trestnými body, které jej zařadily na 60. pozici. 
 
V sobotním finále Medium Tour na výšce 145 centimetrů diváci viděli jen šest bezchybných výkonů. Čtyři dvojice pak inkasovaly jeden trestný bod za čas. Nejrychlejší z jednou chybujících byla Ema Augier de Moussac s koněm J.C.S. Chacco Dia. Čtyři trestné body v kombinaci s časem 63,12 sekundy znamenaly dotovanou 11. příčku. Zuzana Zelinková s Larimou projela cílem po jedné chybě v čase 69,37, což její bodové skóre zatížilo drobnou penalizací navíc. S 5 trestnými body se umístila na 26. místě. 
 
„Organizace závodů je v Gross Viegelnu jedním slovem skvělá. Jak už je v Německu zvykem, atmosféra a diváci jsou také úžasní, takže si to tu zatím užíváme. V neděli se všichni představíme v Grand Prix a já i Emma i ve finále mladých koní,“ shrnula Zuzana Zelinková. 
 

Kompletní výsledky najdete TADY

 

Foto z Gross Viegelnu – archiv Zuzany Zelinkové




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE