reklama 11A

Češi stabilně bezchybní v Gross Viegelnu i Wiener Neustadtu

ikonka

Aktuální týden reprezentují čeští jezdci mimo jiné i v německém Gross Viegelnu a rakouském Wiener Neustadtu. Velmi dobré, stabilně bezchybné výkony podávají nejen ostřílení matadoři české reprezentace, ale rovněž naše mladé naděje.
10.05.2019 22:05  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Miloslav Vítek zvítězil ve Wiener Neustadtu  

Páteční program ve Wiener Neustadtu zahájila soutěž Elite Tour II na výšce překážek do 120 centimetrů, na jejíž start se postavilo také šest českých dvojic. Nejlépe z nich se dařilo teprve patnáctileté juniorce Valentýně Kukové v sedle vestfálského valacha Cartman. Dokončila bezchybně na třetí příčce. Tu samou soutěž bez chyb na překážkách absolvovala z Čechů také Veronika Kolářová a Carsey.
 
Následovala soutěž Small Tour, kterou česká dvojice dokonce zvítězila. Jednalo se o Miloslava Vítka v sedle jedenáctileté Vidary, nicméně i zde zazářila juniorka Valentýna Kuková, tentokrát s Philadelphií, společně totiž obsadily třetí příčku.
 
Ve stopětatřicítce slavila mezi Čechy největší úspěch rovněž patnáctiletá Mariana Michlíčková, když dokázala s oběma svými svěřenci dokončit bezchybně, s klisnou Ziro Percent na jedenáctém a s valachem Leeve Jung na třináctém místě z celkově třiasedmdesáti účastníků.
 
Nejvyšší soutěž byla součástí Big Tour, přičemž překážky byly postaveny na výškách do 145 cm. Jediná česká dvojice dokázala překonat náročný kurz bez chyb na překážkách, bohužel však s jedním trestným bodem za překročení času. Byla to Alžběta Vojtková v sedle koně Catero Invest. Rozeskakování se tedy bohužel neúčastnila, i přesto se však umístila v horní třetině výsledkové listiny.
 

V Gross Viegelnu sbírají nuly Moussac, Zelinková a Zvára

 
Krom Wiener Neustadtu Češi reprezentují také na mezinárodních závodech v německém Gross Viegelnu a rovněž v sobotu nasbírali členové našeho národního týmu další cenné nuly. V soutěži pro sedmi a osmileté koně dokončila bezchybně Emma Augier De Moussac s Homey a díky dobrému času byla dokonce třetí nejlepší, bez chyb dojela rovněž Zuzana Zelinková v sedle Ekathariny.
 
Stočtyřicítku zajela z Čechů nejlépe Zuzana Zelinková a Caleri, o pár příček níže avšak také bezchybně dokončila také Emma Augier De Moussac v sedle Divy.
 
Nejnáročnější soutěží dne byla první kvalifikace do Grand Prix na 145 cm. S čistým kontem na devatenáctém, tedy prvním nedekorovaném místě dojel český reprezentant Ondřej Zvára s Cento Lanem.
 

O čtvrtečních výkonech jak z Wiener Neustadtu, tak z Gross Viegelnu se dočtete na TOMTO ODKAZU.





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE