reklama 11C

Zduchovické kolbiště se připravuje na zářijové CSI. Bude v TOP formě

ikonka

Provozovatelé Jezdeckého centra Zduchovice využili dvoutýdenní přestávku mezi závodními mítinky pro částečnou rekonstrukci povrchu kolbiště a kompletní výměnu povrchu v malé jezdecké hale. Připravují se tak na zářijové vrcholy sezony.
03.09.2020 10:16  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
„Je prováděna kompletní rekonstrukce ucpaných rohoží, které byly chybně zasypány nevhodnou směsí. Ta tvořila spodní nepropustnou vrstvu. Aktuálně probíhají dokončovací práce a kolbiště bude opět v TOP formě,“ uvedli provozovatelé areálu a připojili k tomu i fotodokumentaci.
 
Na detailním obrázku je vidět správná funkce špičkové generace robustních rohoží. Šedivé misky s velkou plochou jsou po dešti zaplněné vodou (slouží k udržení vlhkosti vrchní vrstvy) a menší tmavé otvory slouží k odvádění přebytečné vody při dešti.
 
Zduchovické kolbiště tak bude pro zářijové závody v perfektním stavu. „Aktuálně je teď v takovém stavu, že je nemožné ho zahltit vodou ani při největším přívalovém dešti, který může mít jediný efekt: ‚lehce zakropeno‘,“ chlubí se provozovatelé.
 
První, kdo si upravenou plochu vyzkouší, budou 10. září účastníci Hobby Cupu, na který naváže finále Channel Star 2020. To se uskuteční od 11. do 13. září. Ve dnech 24. až 27. září pak budou ve Zduchovicích probíhat mezinárodní závody kategorií CSI2*/CSI1*/CSIYH1* Zduchovice. Ty byly do mezinárodního kalendáře zařazené dodatečně před několika dny.
 
Rozpis zářijového CSI ve Zduchovicích je již publikovaný a jezdci se mohou hlásit prostřednictvím národních federací. Vypsané jsou soutěže pro mladé koně na dvou úrovních (5/6y, 7y), dále malá túra kategorie CSI1* a tři túry na úrovni CSI2* (Small, Medium a Big Tour). Velká túra vyvrcholí v neděli Grand Prix s dotací 25.400 eur. 
 
Dle sdělení pořadatelů pro české jezdce neplatí nutnost mít pro koně FEI pas, postačí pouze FEI registrace koně. Rozpis mezinárodních závodů CSI Zduchovice je publikovaný v JIS ČJF a také na stránkách JC Zduchovice.
 
Foto archiv JC Zduchovice (zdroj: FB)



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE