reklama 11D

Závody FEI se v Evropě zastavily. Rozběhnou se v prvním lednovém týdnu

ikonka

Kalendář mezinárodních závodů FEI je na přelomu roku téměř prázdný. Konají se jen mimoevropské akce. Tradiční sváteční Světový pohár, který vždy po Štědrém dni hostil belgický Mechelen, je kvůli covidu-19 zrušen. Stejně tak novoroční Liverpool.
21.12.2020 16:29  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Harrie Smoldres si letos v Mechelenu nezaskáče. Foto: FEI / Dirk Caremans

Opatření v souvislosti s pandemií covidu-19 zasáhla pořadatele tradičních významných akcí konaných okolo vánočních svátků. 
 
Před Vánoci se vždy závodilo v hale Olympia v Londýně, kde se jezdilo o body do Světového poháru v parkurovém skákání, drezuře i spřežení. Stejně tak v Mechelenu v Belgii se běžně mezi svátky a Silvestrem soutěžilo na této top úrovni. Novoroční akcí bývalo i CSI4* v Liverpoolu. Všechny tyto haly zůstanou letos kvůli koronaviru prázdné.
 
Za soutěžním adrenalinem bychom museli mimo Evropu. Vypsané jsou výhradně vytrvalecké závody, jež hostí Dunnellon v USA, Capitan Sarimento v Argentině, Rijád v Saudské Arábii a tuniská metropole Tunis.
 
Do Evropy se závody vrátí až v prvním lednovém týdnu. Od 6. do 10. ledna se bude skákat při CSI v Oppglabeeku. Do Salzburku zamíří drezurní jezdci na CDI4* a CDI pro mladé kategorie jezdců.
 
Ilustrační foto: FEI / Dirk Caremans



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


Štítky: FEIskokyCSICEI
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE