reklama 11C

Začalo finále drezurního SP. Werth udělala první krok k obhajobě

ikonka

V pátek 5. dubna proběhlo v Göteborgu první kolo finále Světového poháru v drezuře. Světovou špičku čekala úloha Grand Prix, v které potvrdila pozici favoritky Němka Isabell Werth. Na paty jí šlape americká reprezentantka Laura Graves.
05.04.2019 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Švédský Göteborg hostí ve dnech 4. - 7. dubna společné finále drezurního a parkurového Světového poháru. Zatímco skokani začali čtvrteční soutěží, drezurní jezdci okusili poprvé ostré závodní tempo až v pátek 5. dubna. Na programu byla úloha Grand Prix.
 
Dvě dvojice dokázaly zajet výkon, který sbor rozhodčích ocenil známkou vyšší než 80%. Jednou s nich byla Němka Isabell Werth s klisnou Weihegold OLD, jejíž výsledek měl hodnotu 81,755 %. To byla nejvyšší známka dne. Německá legenda tak udělala první krok k obhajobě loňského vítězství. Pokud vyhraje i letos, vyrovná rekord holandské jezdkyně Anky van Grunsven, jež je zatím jako jediná zapsaná v historii jezdectví jako držitelka tří po sobě jdoucích titulů z finále série World Cup v drezuře.
 
Druhé místo obsadila Američanka Laura Graves s Verdadem, která si zapsala výsledek 80,109 %. Třetí místo vybojoval dánský reprezentant Daniel Bachmann Andersen v sedle hřebce Blue Hors Zack. Jejich výkon ocenili rozhodčí známkou 78,152 %.
 
Úloha Grand Prix Freestyle je na programu v sobotu 6. dubna.
 

Výsledky z Göteborgu jsou ZDE

Foto: FEI / Liz Gregg





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE