reklama 11A

Z-Festival: Hoffmeisterová a La Lycorra-KL top v nejstarší kategorii

ikonka

Závěr prázdnin patřil ve Zduchovicích chovatelské akci s názvem Z-Festival mladých koní, jejíž součástí byly skokové závody pro čtyř až osmileté koně, šampionát hříbat a přehlídka klisen. Dobře se předvedli koně zahraničního, tak i domácího chovu.
02.09.2019 12:57  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Chov  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

Z-Festival mladých koní ve Zduchovicích odstartoval již v pátek 30. září zahajovacími tréninky, které otevřely soutěže pro kategorie čtyř, pěti a šestileté a handicap pro sedmi a osmileté koně. Následující dva dny se pak účastníci utkali ve dvoukolových soutěžích. Pozvání na tuto akci přijali němečtí komisaři Thorben Seeman, Andre Hahn a Fritz Fleischmann a hodnotili styl u mladších kategorií.
 
Mezi čtyřletými se nejlépe předvedl holštýnský valach Diamantino LB (Diamant de Semilly x Colman) v sedle s Josefem Lánským z chovu a v majetku Ing. Ladislava Krulicha. Součet výsledků z obou kol činil 15,4, což bylo jen o jedinou desetinu vyšší hodnocení před Lenkou Matunovou a Parascem (Russel II x Sheyenne de Baugy).
 
Výraznější odstup si držela vítězka pětiletých, klisna domácího chovu Gipsy Love (Guidam Sohn x L'Esprit) v sedle s Václavem Horkým. Z obou kol získala celkový výsledek 17,1. Vítězství bylo o to cennější, jelikož se jednalo o nejpočetnější kategorii - na start se postavilo celkem dvacet koní.
 
Šestiletí absolvovali první kolo na styl, v druhém kole však už rozhodoval čas. V této kategorii nejlépe obstál holandský valach Ibiza, D (Baltic VDL x Emilion) vedený Sergejem Motyginem.
 
Sedmi a osmiletí se již utkali ve dvoukolové soutěži handicap a to v obou kolech na čas. Zde kralovala holštýnská sedmiletá klisna La Lycorra-KL (Lyjanero x Corrado I) v sedle s Riou Lacina Hoffmeisterovou. Jako jediná došla obě kola bez jediného trestného bodu.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Součástí programu bylo rovněž finále Šampionátu hříbat. Klisničkou roku 2019 byla vyhlášena Ma-Tri-Ca JP (Casall x Wolke H), z chovu a v majetku Jaromíra Palusky, hřebečkem roku 2019 se stal syn hřebce Balou du Rouet z matky Cynthia po Colman z chovu a v majetku Ing. Ladislava Krulicha.
 
Katalog hříbat ke stažení ZDE.
 
Foto archiv pořadatele




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE