reklama 11D

Vydařené pondělí: Ve Francii vyhráli Folburg de Palma i Ultimate Fight

ikonka

Po víkendu, kdy se na tuzemských závodištích nekonaly žádné dostihy, se českým stájím podařilo zvítězit ve Vittelu a Compiegne. Dařilo se Lokotransu a trenérovi Luboši Urbánkovi, další úspěch si připsal i Zdeno Koplík s veteránem Ultimate Fightem.
11.07.2022 20:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Dvě vítězství stylem start-cíl na dvou různých francouzských závodištích slavily v pondělí české stáje. Zatímco ve Vittelu korunoval Folburg de Palma v sedle s Janem Kratochvílem úspěšný výjezd překážkové sekce Lokotransu, v Compiegne potvrdil dobrou aktuální formu ostřílený Ultimate Fight v barvách Václava Slováka.

Ve Vittelu dosáhli na dotované příčky všichni tři čeští zástupci. V proutěných překážkách Prix Alliance Galop (3800 m, 25 000 eur) se Folburg de Palma s Kratochvílem postarali o solidní tempo a do posledního oblouku točili s náskokem několika délek.

Při vbíhání do cílové roviny se na svěřence Luboše Urbánka chystala zaútočit klisna La Gatta, jenže ta spadla na poslední překážce a Folburg de Palma si pohlídal lehké vítězství o 2 délky. Zbytek pole následoval s výrazným odstupem.

Dobrý dojem zanechal i Dionis, který finišoval čtvrtý v proutěných překážkách čtyřletých koní Prix Parions sur Hippodrome (3800 m, 22 000 eur) se ztrátou 3 1/4 délky od vítězné Ezildy. Na dotované sedmé místo dosáhl i Ras El Hanout, kterého trenérka Alžběta Faltejsková nasedlala svému manželovi Janovi.

Do Compiegne cestovala dvojice koní trenéra Zdena Koplíka a oba absolvovali své dostihy ze špice. Osmiletý valach Ultimate Fight, v polovině června vítězný v Bratislavě, položil v prodejním Prix Palomelle (1400 m, 14 000 eur) základ ke svému úspěchu už v prvních metrech.

Pod Enzem Crubletem dobře odskočil, zavedl pole do cílové roviny a s nečekanou lehkostí seběhl i závěrečné stovky metrů. V cíli uhájil náskok 3/4 délky a vybojoval své deváté vítězství kariéry, z toho třetí na francouzské půdě.

Aktivně si počínal i Melandros ze stáje Andreas Lichtenberk v classe 2 Prix du Vivier Corax (1800 m, 28 000 eur) pro čtyřleté koně. Vydržel na špici až do distance, než se propadl na deváté místo.

 

Krátce ze zahraničí

 

Další výborný výkon na francouzské půdě předvedla sprinterka Datthirey ze stáje Ekols Skalica ČR. V těsném doběhu classe 2 Prix de la Place Morny (1200 m, 50 000 eur) v Deauville jí v neděli z druhého místa chyběl krk na vítěze Indyca.

Účastník Zlatého poháru Mannix z tréninku Jiřího Brože finišoval v sobotu při druhém startu v českých barvách druhý v dostihu na 2050 metrů v Magdeburku. Vítěz slovenské Velkej jarnej ceny Petarda se v Preis der EAB Solar (C, 1800 m, 10 000 eur) musel po nepovedeném průběhu dostihu spokojit se sedmým místem.

Dragon z DS Pegas si v sobotu připsal třetí příčku na závodišti Aix-les-Bains. V Prix du Nivolet (3900 m, 17 000 eur) ztrácel pod Sertašem Ferhanovem 5 délek a krk na vítěze.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE