reklama 11C

Dusigrosz zastoupil Aenease. Memoriál Evy Palyzové nadále patří Váňovi

ikonka

Za optimálních podmínek a před početnou diváckou návštěvou se ve středu běžel Memoriál Evy Palyzové o pohár hejtmanky Středočeského kraje. Kromě vítězství Dusigrosze nabídlo sváteční odpoledne i double stáje Lokotrans a trenéra Michala Kalčíka.
06.07.2022 21:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Trenér Josef Váňa starší ve středu poosmé ovládl Memoriál Evy Palyzové o pohár hejtmanky Středočeského kraje v Lysé nad Labem. Svou sérii však neprodloužil s horkým favoritem Aeneasem, který byl škrtnut, nýbrž s devítiletým valachem Dusigroszem.

Ve stínidlech běžící tmavý hnědák stáje Joly opět našel ztracenou formu a v sedle s Ondřejem Velkem triumfoval jistě o 2 1/2 délky. Majitel Jiří Odcházel se tak již potřetí zapsal na listinu vítězů, když  prvních dvou ročnících triumfoval Soros.

Nejvíce práce měl vítěz nečekaně s domácím odchovancem Arganem, který mu v závěru kladl velký odpor a po dosud životním výkonu obsadil druhou příčku před Antalgique a Godsalinem. Spolufavorit Larizano doběhl na vzdáleném šestém místě.

 

Čtěte více: Lysá nás nadchla. Snažím se české dostihy propagovat, říká Sultan Harib

 

Dostih bez velkých chyb a kolizí odtáhla na dobré dráze favorizovaná Antalgique, která se v průběhu 4600 metrů střídala ve vedení s valachem Dumon Roclay. Devítku aktérů tentokrát nezaskočila ani irská lavice, která letos rozhodla o výsledku Prvomájové steeplechase.

Stáj Lokotrans sice nezískala vrchol dne, ale spravila si chuť v obou zbývajících překážkových dostizích. Double žokeje Jana Kratochvíla a trenéra Luboše Urbánka s do té doby nezvítězivšími valachy načal vlastní odchovanec Averis jistým úspěchem o 3 1/4 délky ve čtyřkové Steeplechase města Milovice.

Po polobratrovi Al Bustana, Antalgique či Avereho pak udeřil i čtyřletý Pallatium, který se po dvou nepovedených pokusech v Meranu dostal do cíle překážkového dostihu a v Proutěných překážkách Conseq porazil velmi lehce o 10 délek jedničkového vítěze Carla Biraghiho.

Kalčík a Korečková na vlně úspěchů

V rovinové části programu se dařilo trenérovi Michalu Kalčíkovi. Nejprve se radoval ve IV. kategorii na 1700 metrů se sedmiletým běloušem Sorbetem a v pětkovém sprintu na 1300 metrů sedlal kromě vítězky Frami Hit i třetího Frama.

Double zaznamenala i Vendula Korečková, která vedle Frami Hit vyhrála i s čtyřletým Dragon Arrowem ze stáje 3 hearts v trojkové Ceně Stavebniny Řezáč na 1700 metrů. Nechybělo mnoho a slavila by hattrick, ale s favoritem Greenhornem finišovala v těsném doběhu na 2200 metrů na třetím místě, když vítězství brala pětiletá Palomina, polosestra čerstvé vítězky Českého derby Queen Of Beaufay.

Pověst specialistky na Lysou nad Labem opět potvrdila šestiletá Roxette z Jezdeckého klubu Cholupice. Triumf v pětkovém handicapu pod nejvyšší nesenou hmotností 62,5 kg byl pro sestru výborného Respekta už třetím vítězstvím na polabské půdě.

Poklidný ráz svátečního odpoledne v Lysé nad Labem narušily pouze dvě kolizní situace. V Memoriálu Jiřího a Milenky Špačkových došlo ve startovním poli krátce po startu k řetězové reakci, vedoucí k nepříjemné skrumáži u bariéry. Všichni aktéři však incident ustáli.

V závěrečných proutěných překážkách pak na skoku před tribunou byli vymrštěni ze sedel Marcel Novák a Adam Čmiel, jemuž při pádu uvízla noha ve třmenu. Jezdec byl několik metrů vláčen za svým koněm a zůstal nehybně ležet, po několika dlouhých okamžicích se však postavil na nohy.

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE