reklama 11B

Verry Elleegant se stěhuje. Australská superhvězda chce dobýt Evropu

ikonka

Novým trenérem šestileté Verry Elleegant bude Francis-Henri Graffard. Přesun do Francie má vítězce Melbourne Cupu pomoci etablovat se v Evropě, majitelský syndikát nastínil možnost startu v Ceně vítězného oblouku. Uzávěrka přihlášek byla ve středu.
13.05.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

86 jmen se ve středu objevilo na přihláškách nejbohatšího evropského dostihu Ceny vítězného oblouku. Jedno velmi výrazné ale vytanulo až o den později. Trenér Chris Waller v zastoupení majitelů oznámil, že hvězdná klisna Verry Elleegant se brzy přesune do francouzské přípravy Francise-Henriho Graffarda.

Úřadující vítězku Melbourne Cupu čeká ji série ambiciózních startů v Evropě, která by mohl vyvrcholit právě první říjnovou neděli v Longchamp. Za předpokladu, že budou Australané ochotní šestiletou hnědku novozélandského původu za 120 000 eur dohlásit.

"Být součástí dostihového šampiona není jen obrovské privilegium, ale i velká zodpovědnost. Bereme to vážně a v posledních několika týdnech jsme přemýšleli nad správným plánem pro naši krásnou klisnu. Víme, že je vytrvalcem světové třídy, ale doma má velmi omezené možnosti. Po dlouhém zvažování jsme došli k závěru, že pokud chceme startovat v Evropě, musíme to udělat správně a poslat ji do přípravy na severní polokouli," nastínila majitelská skupina Jomara Bloodstock a Ellee Syndicate Et Al.

 

Čtěte také: Filip Minařík zvolen osobností roku v Německu. Udělali mi radost, říká

 

Verry Elleegant zvítězila v jedenácti australských dostizích grupy 1 a vyběhala v přepočtu kolem 240 milionů korun. Od trimfu v Melbourne Cupu absolvovala čtyři starty, z nichž vyhrála grupu 1 TAB Chipping Norton Stakes. Naposled finišovala začátkem dubna pátá v Longines Queen Elizabeth Stakes. K jejímu stěhování do Chantilly by mělo dojít v horizontu několika týdnů.

"Brzký převoz do Evropy otevírá řadu nových možností, jednou z nich je i účast v Arc. Konkrétní plány však zatím necháme otevřené, dokud se u Francise dostatečně neaklimatizuje," dodali majitelé.

Předběžný favorit Hurricane Lane

Mezi 86 přihláškami do letošní Ceny vítězného oblouku nechybí první, druhý a čtvrtý z loňského ročníku Torquator Tasso, Hurricane Lane a Adayar. Německý obhájce vítězství z tréninku Marcela Weisse vstoupí do letošní sezony v Baden Badenu, následovat bude start v Hamburku a zvažuje se případná účast v Ascotu na King George VI and Queen Elizabeth Stakes.

Godolphin nominoval šest zástupců, irský trenér Aidan O’Brien v první fázi dokonce jen čtveřici, mezi nimi tříletého Stone Age ve stejných barvách majitele Petera Branta jako vítěz ročníku 2020 Sottsass. Ze středoevropského regionu je zastoupen trenér Michal Borkowski, který přihlásil tříletého Le Destriera.

Podle ostrovních bookmakerů je ante-post favoritem Hurricane Lane, sázková kancelář William Hill ho vypsala s kurzem 8:1. Následují Luxembourg (12), Stone Age (14), Shahryar (16) a Adayar (20).

Zdroje: Racing Post, Galopponline.de, Racing.com

Ilustrační foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE