reklama 11B

V Česku je teď o mě zájem, třeba vyjde i derby, doufá Tomáš Lukášek

ikonka

Svou šestou sezonu v Kataru zakončil Tomáš Lukášek velkým úspěchem i zraněním. V těchto týdnech se naplno věnuje rehabilitaci a chystá návrat do sedla. Na českých drahách by se měl pravidelně objevovat i díky spolupráci s rodinou Nieslanikových.
11.05.2022 12:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

O něco později, než původně předpokládal, se vrátí do sedla Tomáš Lukášek. První český žokej působící v Kataru zakončil svou šestou zimu v Dauhá vítězstvím v grupě 1, ale také zlomeným kotníkem a dvěma dalšími drobnými frakturami v nártu. Tři týdny po návratu do Česka se už naplno věnuje rehabilitaci.

"Noha ještě není úplně srostlá, jak má být. Jsem v plné rehabilitaci a soustředím se na to, abych byl co nejdříve fit. Ještě to potrvá asi dva týdny. Už jsem domluvený s Vaškem Lukou, že bych k němu začal chodit, abych se v práci trochu rozjezdil," prozradil Lukášek ve středečním Podcastu Martina Cápa na EquiRadiu.

V příštích měsících by se měl na tuzemských drahách objevovat výrazně častěji, než tomu bylo v předchozích letech. "Je o mě momentálně v Česku zájem. Jsem domluvený s rodinou Nieslanikových a měl jsem i další nabídky. Doufám, že se potkám s dobrými koňmi a třeba se povede i České derby. Na to je ale potřeba i pořádné štěstí," dodává.

 

Čtěte také: Z nenápadné klisny klasickou vítězkou. Příběh Queen Of Beaufay

 

S uplynulou sezonou v Kataru je spokojen, i když na plánovaných padesát vítězství nakonec nedosáhl. "Mám 41 vítězství a jsem si skoro jistý, že nebýt zranění, těch padesát bych udělal. Zbývalo deset dostihových dní a měli jsme ve stáji koně, které mi trenér de facto nechával bokem právě na poslední mítinky. Ale prostě to nešlo a zdraví bylo přednější. Vyhrál jsem grupu 1 a v tu chvíli už pro mě to celkové číslo nebylo tak zajímavé," hodnotí Lukášek.

K životu žokeje na Blízkém východě patří všudypřítomný tlak ze strany majitelů a z toho vyplývající nutnost psychické odolnosti.

"Stačí, aby se nezadařilo dva víkendy a třetí víkend už jezdec nejede. Je třeba být stále ve střehu a držet nějakou laťku. Jakmile člověk jezdí pro jediného majitele jako třeba já před rokem v královské stáji, tak tam když se přestane dařit, je to konec. Letos jsem působil ve stáji, kde bylo více majitelů a to je velká výhoda. Když to nevyjde v barvách jednoho, daří se třeba na koních jiného a kompenzuje se to. Určitě je daleko snazší se tam majitelům znelíbit," popsal Lukášek v podcastu na EquiRadiu.

Šestiletá katarská zkušenost ho podle jeho slov posunula zejména mentálně. "Myslím, že beru všechno daleko víc v klidu. Snažím se přistupovat k věcem s chladnou hlavou, což pomáhá i přehledu v dostihu. Člověk se musí naučit fungovat pod tlakem, o to jednodušší je teď pro mě jezdit velké dostihy. Nedělá mi to žádný problém, naopak mě to baví - umím se víc vyhecovat," zamýšlí se Lukášek.

Foto: Martin Cáp




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE