reklama 11A

Filip Minařík zvolen osobností roku v Německu. Udělali mi radost, říká

ikonka

Bývalý úspěšný žokej a nynější propagátor dostihového sportu Filip Minařík získal prestižní německé ocenění "Turfpersönlichkeit des Jahres", které každoročně vyhlašuje Galoppclub Deutschland. Mapujeme také poslední starty českých koní ve Francii.
12.05.2022 20:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Nejúspěšnější žokej české historie Filip Minařík byl v Německu zvolen dostihovou osobností za rok 2021. Informaci přinesl web nejstaršího německého syndikátu Galoppclub Deutschland, který anketu “Turfpersönlichkeit des Jahres” pořádá od roku 1979. Minařík obdržel 35,3 % hlasů.

47letý rodák z pražského Radotína je ve výborné společnosti. Před ním získali tradiční titul trenéři Heinz Jentzsch, Bruno Schütz, zakladatel hřebčína Fährhof Walter Jacobs nebo legendární žokej Peter Alafi. K ocenění se váže i slavnostní předání, jehož termín bude oznámen později.

"Musím přiznat, že mi udělali radost. V dobách aktivní kariéry mě ocenění nějak zvlášť nezajímala, soustředil jsem se na úspěchy v dostizích. Teď jsem ale za to ale opravdu vděčný," řekl Filip Minařík serveru Jezdci.cz.

 

Čtěte také: V Česku je teď o mě zájem, třeba vyjde i derby, doufá Tomáš Lukášek

 

Vítěz 1770 dostihů včetně čtrnácti gr.1 ukončil kariéru v létě 2020 po těžkém pádu v Mannheimu. Jeho příběh poté proběhl většinou velkých německých a řady světových médií. Dnes se věnuje propagaci dostihů nejen v rámci pravidelných sloupků a podcastů na Pferdewetten.de, ale má i další aktivity a nadále cestuje po závodištích.

"Ocenili mě za rok 2021 a nikoli 2020, tak doufám, že je to spíše za přínos dostihovému sportu za dobu aktivní kariéry a po úrazu, než za uzdravení po pádu," usmíval se Minařík.

 

Krátce ze zahraničí

 

Bez šance na přední umístění byla při svém čtvrtečním debutu na blacktype scéně v pařížském Longchamp loňská vítězka Oaks Giannah ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové. Čtyřletá hnědka v sedle se Sabinou Mokrošovou cválala v listed Prix Gold River - Fonds Europeen de l’ Elevage (2800 m, 48 000 eur) na průběžném druhém místě, ale 400 metrů před cílem se začala propadat a na distanci klesla na výsledné jedenácté místo. Za vítězkou Jannah Flower, pátou z loňské gr.3 Prix Minerve, zaostala o necelých devět délek.

Dvě třetí místa na úrovni classe 2 vytěžili koně v českém tréninku na středečním mítinku ve Fontainebleau. Sprinterka Datthirey s Christophem Soumillonem v barvách stáje Ekols Skalica ČR finišovala třetí v Quinté+ handicapu Prix de la Foret de Fontainebleau (1200 m, 50 000 eur) se ztrátou asi jedné délky na vítěze. Desetiletý veterán Ideal Approach ze stáje Lokotrans opět ukázal, že věk je pouze číslo. V Prix de la Mare Aux Fees (1800 m, 28 000 eur) po aktivním průběhu se Sibylle Vogt uhájil třetí příčku šest délek za vítězem, listed umístěným Twistem.

Foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE