reklama 11B

Verlooy ovládl parkurový vrchol v Salzburku. Využil pozice finišmana

ikonka

Napínavou podívanou nabídla Grand Prix, kterou v neděli 24. ledna vyvrcholily mezinárodní parkurové závody CSI4*. Základní část soutěže s výškou překážek do 160 centimetrů překonalo čistě jedenáct dvojic, tři z nich nechybovaly ani v rozeskakování.
24.01.2021 18:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Equitron Pro Grand Prix v Salzburku vyhrál Belgičan Jos Verlooy s Varoune, který plně využil pozice posledního startujícího v rozeskakování a o 37 setin sekundy předstihl dosud vedoucího německého jezdce Christiana Ahlmanna v sedle Solid Gold Z. Ten se tak nakonec musel spokojit s druhou pozicí, přestože čas 43,59 byl velmi dobrý.  
 
„Dnes jsem chtěl opravdu moc vyhrát a jsem šťastný, že to vyšlo,“ konstatoval pětadvacetiletý Jos Verlooy, který si vítězstvím vydělal 33.000 eur. 
 
Třetím jezdcem, jenž si udržel nulu na bodovém kontě i po rozeskakování, je Doem Arnaud z Belgie, který startoval s Edgard de Prefontaine. Jeho čas byl však podstatně pomalejší, než v případě Verlooye a Ahlmanna. Časomíra mu v cíli ukázala hodnotu 50,95 sekundy, tedy o sedm vteřin více. 
 
Vůbec nejrychlejší v rozeskakování byl ovšem jiný Belgičan, a to Karel Cox s koněm Evert. Jemu stačilo k překonání zkráceného parkuru jen rovných 42 sekund, bohužel však jednou chyboval a skončil čtvrtý. 
 
Vítěz sobotní stopětapadesátky Michael Jung s Fischercchelsea byl také jedním jezdců, kteří zapisovali v rozeskakování čtyři trestné body. Čas 44,67 jej tentokrát zařadil na sedmý řádek výsledkové listiny. V hlavní soutěži se představil i Slovák Patrik Majher s Claude. Ten inkasoval osm trestných bodů již v základní části a skončil jednatřicátý.
 
Foto archiv pořadatele / Equestrian Worldwide



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE