reklama 11B

Velká jména i naděje. Projděte si 173 přihlášek do klasických dostihů

ikonka

Ve čtvrtek mělo uzávěrku přihlášek všech pět klasických dostihů sezony 2019. Kromě předních domácích stájí projevili zájem o vrcholy české sezony jen trenéři z Rakouska a Polska.
24.01.2019 19:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Celkem 173 přihlášek bylo ve čtvrtek odevzdáno do pětice klasických dostihů v České republice. Největší zájem poutal St. Leger, do něhož trenéři přihlásili 47 koní. České derby, letos vypsané s dotací 2 miliony korun, přilákalo 41 uchazečů včetně dvou rakouských svěřenců trenérů Emmericha Schweigerta a Tamary Richterové.
 
Hned šest trenérů přihlásilo do Českého derby po třech koních. Rekordman dostihu František Holčák vkládá naděje do nové akvizice stáje Meridian Arcturuse, který loni ještě jako svěřenec Josepha O’Briena vyhrál dva dostihy v Listowelu a Leopardstownu a vyběhal si rating 86. Neporažen ve dvou startech zůstává loňský bratislavský vítěz Bluegrass Boy ze stáje AGA-Vlachovice.
 
Z trojice Arslangireje Šavujeva se na české půdě loni ukázal jen Blitzkrieg, zatímco Corston a Outback Rider ze stáje Russian Racing Syndicate se zatím s dostihovým ruchem neseznámili. Tři debutanty - Don George, Ideal Man a Ignacius Reilly - přihlásil také Václav Luka. Stejným počtem svěřenců jsou zastoupeni ještě šampionka Helena Vocásková, Allan Petrlík a Jana Nováková.
 

Čtěte také: Koně mě nezajímali. A pak jsem viděl derby, vzpomíná Liška

 
Z loňské dvouleté špičky jsou do derby přihlášeni zimní favorit King Archie, Chiouboucar, Filip, Pacific Hill, Angkor Wat, Well Absolut či Bobesh.
 
Mezi 22 kandidátkami Jarní ceny klisen, která se letos premiérově koná v Mostě, nechybějí první tři z loňské Ceny zimní královny Dark Absolu, Astoria a Falcon Baby či suverénní vítězka Ceny Masise Near To Be Rich. František Holčák přihlásil novou akvizici stáje Joly, podzimní vítězku z Irska Nikeandnemesis. Pavel Tůma má kromě Astorie ve hře také polosestru předloňského derby-vítěze Josephu.
 
Zájem zahraničních stájí o české klasické dostihy se i letos držel v mezích. Kromě dvojice rakouských trenérů zareagoval ještě Polák Robert Swiatek, jehož klisna Victoria Princess se uchází o start v karlovarském Oaks.
 
Kompletní přihlášky:
Jarní cena klisen (5.5. Most)
Velká jarní cena (11.5. Praha)
České derby (22.6. Praha)
Oaks (21.7. Karlovy Vary)
St. Leger (8.9. Praha)
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE