reklama 11C

V Přeštěnicích odstartovalo MČR ve všestrannosti pony, dětí a juniorů

ikonka

V neděli 3. července bylo zahájeno mistrovství České republiky ve všestrannosti pony, dětí a juniorů. První den byla na programu drezurní zkouška, po které je v čele dětské kategorie Nikola Hlavatá, mezi juniory Anna Balcarová a Tereza Kusá.
03.07.2022 21:24  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V Přeštěnicích se koná mistrovství České republiky ve všestrannosti pro jezdce na pony, děti a juniory. Drezurní úlohu si jezdci odjeli v neděli 3. července.
 
V kategorii starších juniorů se na start postavilo celkem dvanáct jezdců. Do čela průběžného pořadí se dostala Tereza Kusá, která sedlá koně Quantos Mer. Všichni tři rozhodčí ji viděli jako jednoznačnou vítězku v této disciplíně a ohodnotili ji celkem 70,58 %. Průběžnou druhou příčku vybojovala Andrea Novotná s Kurierem. Na Terezu Kusou ztrácela něco málo přes tři procenta. Třetí nejlepší úlohu předvedla Natálie Mynářová a Terry 1.
 
Mezi mladšími juniory se nejvíce dařilo Anně Balcarové. Sedlala koně Magnolia Double Diamond a za svou úlohu získala 72,41 %. Druhou nejlepší jízdu předvedla Kristýna Přikrylová a Lowen, na vedoucí jezdkyni nestačila o necelou polovinu procenta. Tyto jezdkyně získaly před zbytkem startujících velký náskok, když obdržely o více než pět procent více. Třetí místo si po drezurní zkoušce drží Terezie Theimerová v sedle Karotky. Celkem je v této kategorii šestnáct dvojic.
 
Dětí v rámci mistrovství České republiky startuje pouze devět. Nejlepší drezurní úlohu předvedla Nikola Hlavatá s koněm Kai, když získala 67,92 %. Průběžné druhé místo si zajistil Marek Pokorný v sedle Hennesy, třetí příčku si po první části drží Kateřina Novotná a Eso.
 
Jezdci na pony jsou rozděleni na dvě kategorie. První z nich je pro děti od deseti do třinácti let. Z patnácti startujících byla nejlepší Viktorie Vokounová s Kalimerem, která od rozhodčích získala 68,70 %. Druhý nejlepší výsledek zapsala Nikola Hlavatá se Šejbou, průběžnou třetí příčku obsadila Kateřina Novotná na pony Flora. Kategorii dětí od třinácti do šestnácti let ovládla Anna Balcarová v sedle ponyho Limetree I´m The Only One. Se ziskem 71,02 % utekla zbytku startujících o dvě a půl procenta. Druhou nejlepší drezurní úlohu zajela Ema Štěpánková s Puntíkem. Třetí místo obsadila Petra Svatoňová a Alpinhorse Toby.
 
Foto: Marcel Runštuk



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE