reklama 11D

V Oldřichově na Tachovsku hořel jezdecký areál

ikonka

Patnáct jednotek hasičů zasahovalo v noci ze soboty 22. na neděli 23. prosince v Oldřichově na Tachovsku u požáru v areálu tamního Centra sportovních koní. Hořel zemědělský objekt s uskladněným senem a slámou. Škoda je více než milion korun.
23.12.2018 19:05  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V místě vyhořel sklad s uskladněným senem a slámou. Dle informací Tachovského deníku se jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů začaly na místo sjíždět kolem jedné hodiny v noci ze soboty na neděli. 
 
Zásah pokračoval i po celou neděli, jak Deníku sdělil operační důstojník HZS Plzeňského kraje, přes den byl počet jednotek zredukován na pět. Na místo byl povolán rovněž záchranný sbor ze Zbiroha se speciální technikou, neboť z místa bylo nutné odvézt dohořívající balíky sena a slámy.
 
Podle Deníku se pod střechou, kterou oheň celou zlikvidoval, nacházela kromě sena a slámy také zemědělská technika, mimo jiné i traktor. Ten oheň také celý zničil. Jak dále uvedl operační důstojník, příčina požáru je v šetření, předběžná škoda se odhaduje na jeden milion korun.
 
Shořela i poblíž stojící vozidla. Redakce Jezdci.cz v neděli dopoledne kontaktovala Milana Pěchoučka. Dle jeho slov možná příčina požáru souvisí právě se zaparkovaným vozidlem a pravděpodobnou technickou závadou, která způsobila samovznícení. 
 
Koním ani lidem se naštěstí nic nestalo a provoz areálu by neměl být výrazně omezen. 
 
Foto Libor Krasanovský (zdroj Facebook)



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE