reklama 11B

Na farmě Vysoká v Chrastavě na Liberecku hořelo

ikonka

Během jednoho týdne již hořelo v druhém areálu, kde jsou ustájeny desítky koní. V noci na 1. prosince zachvátil požár hotelovou část farmy Vysoká v Chrastavě na Liberecku. Všech 52 koní se podařilo zachránit. Někteří utekli, ale byli odchyceni…
01.12.2018 12:54  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Jak uvedla vedoucí stájí Martina Svobodová pro iDnes.cz, přímo ve stájích nehořelo, ale kvůli všudypřítomnému kouři museli být všichni koně evakuováni. 
 
„Vyváděli jsme je ven, ale část pastvin byla také zakouřená. Sedm koní nám uteklo, stáli pak na silnici, někteří ale běželi dál po loukách směrem na Polsko. Pět se nám jich podařilo dostat zpátky ještě v noci, poslední dva až v sobotu dopoledne. Našel je myslivec,“ cituje iDnes.cz Martinu Svobodovou. Dle dostupných informací jsou všichni koně v pořádku, někteří mají pouze drobné oděrky na nohou.
 
Hasičům se podařilo požár udržet nad levým křídlem rozsáhlé farmy. Do stájí, nad nimiž je uskladněné také seno, se tak oheň naštěstí nedostal. Podařilo se zachránit i vybavení pro koně. Příčina požáru se vyšetřuje.
 
Zdroj: iDnes.cz a Facebook



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE