reklama 11A

Stáj Apolenka se vzpamatovává z ničivého požáru

ikonka

Pondělní požár v areálu jezdeckého spolku Apolenka ve Spojile u Pardubic se naštěstí obešel bez újmy na zdraví lidí i koní, ale zničil zásoby sena na celou zimu. Vlna solidarity je však velká a veřejnost se snaží pomoci. Přispěla i redakce Jezdci.cz…
27.11.2018 09:27  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Za první den lidé poslali na sbírkový účet Apolenky: 30015-1205131359/0800 (povoleno pod č. jed. KrÚ 81080/2013 OOPKŽÚ OVV) zhruba 150.000 Kč.
 
Společnost Equinet s.r.o. provozující web Jezdci.cz aktuálně přispěla částkou 5.000 Kč. Dostihový spolek a.s. společně se svými partnery poskytl Apolence deset balíků sena, které by čtyřicítce koní mohlo vydržet šest až sedm dnů.
 
„Děkujeme Dostihovému spolku a.s. a dalším dárcům, kteří poskytli doslova první pomoc ve formě sena. Velké díky patří také Vám všem, kteří nás celý den podporujete a posíláte finanční dary či tipy, kde sehnat seno. Snažíme se zpracovat všechny vše zprávy a sdělení, ale na jeden den je toho skutečně příliš,“ uvedli zástupci Apolenky během pondělního večera.
 
V úterý dopoledne jsme oslovili ředitelku společnosti Jolanu Štěpánkovou a požádali ji o čerstvé informace. „Odezva veřejnosti byla obrovská, za což jsme moc vděční. Co však stále potřebujeme, je zmiňované seno. V současné chvíli máme zajištěné krmení zhruba na dva týdny. Zjišťujeme další možnosti nákupu, abychom se dokázali zásobit na zimu. – Koně jsou v pořádku. Musíme ještě jednou moc poděkovat hasičům, jelikož se podařilo vypustit všechna zvířata včas a nikomu se nic nestalo. – Kromě sena jsme přišli o zázemí pro poskytování sociálních služeb. I když byla budova pojištěna, zatím nemáme žádné podrobnosti, jelikož příčiny požáru se stále vyšetřují,“ uvedla Jolana Štěpánková. 
 
Děkovnými slovy nešetřila Jolana Štěpánková již v průběhu prvního dne po požáru: „Všem Vám děkujeme za vyjádřenou podporu. Moc se omlouváme, že momentálně není v našich silách odpovídat na Vaše zprávy jednotlivě. Jak už jsme psali, dobrou zprávou je, že všichni lidé i zvířata jsou v pořádku. Nemáme ale jen dobré zprávy. Přišli jsme o seník a zásoby sena pro zvířata na celou zimu, což je zvláště v letošním roce vzhledem k jeho nedostatku obrovský problém. Podle prvních odhadů hasičů budeme také pravděpodobně muset strhnout budovu, kde je zázemí pro sociální rehabilitaci, hiporehabilitaci a zaměstnance se zdravotním postižením, kteří se starají o zvířata v Apolence. Oheň bude ještě dohořívat pod kontrolou hasičů, a tak teď ještě nemůžeme odhadnout všechny škody. Velmi si ceníme toho, že nám nabízíte pomoc. Nejtíživější problém je pro nás momentálně nedostatek sena, a tedy krmení pro zvířata. Zvláště proto, že ho je letos nedostatek a jeho ceny jsou vysoké. Proto nám pomůže jakýkoliv finanční příspěvek na sbírkový účet: 30015-1205131359/0800 (povoleno pod č. jed. KrÚ 81080/2013 OOPKŽÚ OVV) nebo na darovací smlouvu. Stejně jako případná materiální pomoc ve formě sena nebo informace o tom, kde je ho možné sehnat za přijatelnou cenu. Tyto informace sdělujte prosím na telefonní číslo: 775614618. Všem velmi děkujeme za pomoc a podporu. Pokud bychom potřebovali něco dalšího, určitě to zde zveřejníme. Děkujeme i za případné sdílení tohoto příspěvku,“ uvedla na Facebooku ředitelka spolku Apolenka, Jolana Štěpánková.
 
Zdroj foto: @SejkPcePhoto / Jiří Sejkora a Facebook DS Pardubice



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE