reklama 11A

V Martinicích začalo skokové mistrovství. Bielíková vyhrála úvodní T*

ikonka

Mistrovství České republiky v parkurovém skákání odstartovalo v Martinicích u Březnice čtvrtečním úvodním kolem soutěže jednotlivců. Z 26 startujících jich přesně polovina překonala náročný parkur s výškou překážek 145 centimetrů bez penalizace.
04.08.2022 19:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Nezvykle vysoký počet čistých jízd viděli diváci ve čtvrtečním úvodu tříkolové mistrovské soutěže jednotlivců při parkurovém šampionátu České jezdecké federace v Martinicích u Březnice. Z 26 dvojic jich s nulou na bodovém kontě dokončila parkur stupně T*, kdy výška překážek dosahuje 145 centimetrů, přesně polovina. 
 
Stoprocentní byl Jaroslav Jindra, který jako jediný nastupoval se třemi koňmi. Musel se tak rozhodnout, kterého z koní do sobotního druhého kola nevezme. V něm totiž muže mít koně maximálně dva. 
 
„Není to tak těžké rozhodování. Snail je můj kůň, zatímco Cornets Ninja a Helios 3 jsou majitelů, pro které je jezdím. Samozřejmě mám volnou ruku v rozhodování, ale já myslím, že majitelé budou mít radost, když budu pokračovat s jejich koňmi a já bych si rád Snaila pošetřil s tím, že jeho první parkur s výškou 150 centimetrů by šel v Praze při Českém skokovém poháru,“ prozradil Jaroslav Jindra v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 

Čtěte také: Jan Štětina: Největší radost mám z toho, že je Gylord-S již v pořádku

 
Mezi bezchybnými jsou například účastník olympijských her v Tokiu Miloslav Příhoda v sedle Ibizy D, dále pak loňský bronzový medailista a předloňský mistr České republiky Vladimír Tretera s Gangsterem v/h Noddevelt, Ondřej Pospíšil s Armani Code, ale také Nikola Bielíková, která na Carisonovi zároveň vyhrála otevřenou soutěž, když cílem projela v čase 63,08 sekundy. Druhého Ondřeje Pospíšila předstihla o více jak šest vteřin. 
 
„První kolo bylo velmi příjemné, nebyly tam žádné technické obtížnosti. Výškově bylo také na střední obtížnosti, byl to takový pohodový rozjezd,“ zhodnotila vítězka.
 
V pátek pokračuje program závodů od 9:00 hodin prvním kole soutěže žen, na které navážou od 11:30 jezdci do 25 let. Odpoledne bude od 13:30 vyhrazeno atraktivnímu klání oblastních družstev, které vyvrcholí v sobotu. Další podrobnosti jsou na stránkách akce www.mistrovskemartinice.cz a v Jezdeckém informačním systému ČJF.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE