reklama 11B

Tři starty, dvě vítězství: Lukův dokonalý den v Salonu-de-Provence

ikonka

Zimní královna Muguruza a nejlepší slovenská sprinterka Datthirey v pondělí navýšily počet letošních francouzských vítězství trenéra Václava Luky mladšího na jedenáct. Dobrý výkon podal i ryzák Mysak Miki, naopak Machinos v Lyonu Parilly neuspěl.
13.09.2021 17:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Tři svěřence poslal trenér Václav Luka mladší na pondělní mítink ve francouzském Salon-de-Provence. Vytěžil dvě vítězství a jedno třetí místo, čímž znovu podtrhl výbornou formu bošovických koní z posledních dní a týdnů. Pod všemi výsledky je podepsán žokej Anthony Crastus.

Svou premiéru v českém tréninku proměnila v jistý úspěch hnědka Datthirey ze stáje EKOLS Skalica ČR. V Prix des Societaires (1100 m, 13 000 eur) pro čtyřleté koně přišla s velkým nástupem z předposlední pozice a triumfovala jistě o 1 délku před Excaliburem, který vlastní francouzský rating 37 kg a klisně dával 3,5 kila. Třetí Waddat ztrácel dalších šest délek.

Nejlepší slovenská sprinterka odskakovala s kursem 255:10. K Lukovi přišla v létě od trenéra Jaroslava Línka poté, co byla v Budapešti pozitivně testovaná na zakázanou látku prokain a byla jí odebrána vítězství ve Flandorffer Tamás Emlékverseny a Ceně Mysa.

 

Čtěte také: Sternkranz v Praze nezaváhal. Kluci jsou profíci, chválil Váňa žokeje

 

O druhý bošovický úspěch v Salonu-de-Provence se postarala tříletá Muguruza ze stáje Leram. Zimní královna a čtvrtá z Jarní ceny klisen se v prodejní Prix Roger et Edgar Chrastin (1800 m, 12 000 eur) prosadila stylem start - cíl.

Další příslušník klasického ročníku, šestý z Velké jarní ceny Mysak Miki ze stáje Cajdašrot, přidal třetí příčku v Prix de Provence (2000 m, 16 000 eur).

Luka tak navázal na úspěšný minulý víkend, během něhož slavil triumfy v Kincsem Díj s Markonim LP a ve slovenském Oaks prostřednictvím Classy. Ve Francii nasbíral v aktuální sezoně již 11 vítězství.

Účastník Slovenského derby Machinos, kterého pro Hanu Veselou připravuje Václav Chaloupka, se v pondělí zúčastnil handicapu tříletých Prix Champ Libre (2000 m, 18 000 eur) v Lyonu Parilly. Pod jezdkyní Ambre Mollins se pohyboval blízko špice, ale v závěru zeslábl a doběhl sedmý se ztrátou více než dvanácti délek na vítěze.

Foto: Luka Racing




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE