reklama 11B

Tři grupové dostihy, tři vítězství. České stáje "vyloupily" Pisu

ikonka

Pětiletý Beau Saonois pod Janem Kratochvílem v nedělní grupě 1 v Pise porazil do sezony vstupujícího Anakinga. Filipu Minaříkovi jen o nos uniklo vítězství v japonské grupě 3 a ve Svatém Mořici se radovali Britové. Shrnujeme dostihový víkend.
16.02.2020 18:42  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Velký den zažily české překážkové stáje v rámci nedělního mítinku v Pise, kde si připsaly všechny tři grupové dostihy. Dva vítěze nachystal trenér Josef Váňa mladší, jednou se radoval Pavel Tůma.
 
Ve vrcholu odpoledne Premio Gran Corsa Siepi (Gd1, 4000 m, 60 000 eur) vidělo publikum dokonce český doběh “raz-tři”. Na lednové grupové vítězství v Pise navázal pětiletý bělouš Beau Saonois ze stáje Scuderia Aichner SRL, který pod Janem Kratochvílem zdolal o půl délky do sezony vstupujícího šampiona Anakinga a připravil mu první porážku od předloňského srpna. Pět délek za bojující dvojicí finišoval třetí Capivari.
 
Pro Beau Saonois to byl třetí start v tréninku Josefa Váni a druhé vítězství, pouze při debutu 9. ledna se po pádu nedostal do cíle.
 
V Premio Criterium D’inverno (Gd2, 3500 m, 50 050 eur) splnil roli favorita čtyřletý First Of All. Jan Faltejsek v sedle ryzáka stáje Dr. Charvát si sám udal tempo, ale soupeři si ho hlídali a v cílové rovině na něj dotáhl domácí Watch Tomorrow. First Of All ale našel skryté rezervy a snahu o čtvrté vítězství při pátém startu kariéry dotáhl do úspěšného konce.
 
Ve druhé grupě pro čtyřleté koně Premio Neni Da Zara (Gd3, 3500 m, 33 000 eur) si s italskými soupeři doslova pohrál valach Kölsche Jung. Josef Bartoš ho tentokrát vedl na třetí pozici a s rozhodujícím nástupem přišel při vbíhání do posledního oblouku. Už na začátku cílové roviny odešel od soupeřů a Bartoš pohodlně kontroloval vítězství o sedm délek před L’Imperdibile, jehož stájová kolegyně Brienne di Tarth odvodila dostih.
 
 

Krátce ze zahraničí

 
Filipu Minaříkovi jen těsně uniklo vítězství v tokijské grupě 3. Ve finiši Kyodo News Hai (Tokinominoru Kinen, Gr.3, 1800 m) s outsiderem Bitterenderem podlehl jen o nos Darlington Hallovi s Christophem-Patricem Lemairem.
 
81. Velká cena Svatého Mořice (2000 m, 111 111 šv. franků) skončila britským úspěchem. Pro nedělní dostih speciálně koupený Wargrave z tréninku George Bakera si v sedle s Dennisem Schiergenem po aktivním průběhu pohlídal vítězství před Bauyržanem Murzabajevem na německém Hout Bay a krajankou Torochicou.
 
Dvojnásobný vítěz Velké národní Tiger Roll v neděli vstoupil do sezony pátým místem na proutkách v Ladbrokes Ireland Boyne Hurdle (Gd2, 4200 m). Na vítězného stájového kolegu Cracking Smarta ztrácel více než 14 délek, trenér Gordon Elliott je však s výkonem desetiletého rekonvalescenta spokojen. “Byl pátý, ale pro mě to bylo tak dobré, jako kdyby vyhrál,” citoval Elliotta Racing Post. Hnědáka odjezdil Keith Donoghue.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE