reklama 11B

Třetí šamorínská Winter Masters Series uvede podruhé také halové derby

ikonka

Šamorínská Winter Masters Series je v plném proudu, ve dnech 7. až 9. února proběhne už třetí kolo. O historii a aktuální sezoně jsme si povídali v exkluzivním rozhovoru s ředitelem závodů Robertem Pálem. V půlce března je navíc v plánu halové derby.
03.02.2020 16:00  |  Autor: Josef Malinovský, Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Skoková halová série Winter Masters Series v Šamoríně odstartovala již v závěru roku 2019 svou třetí sezonu. O víkendu 7. až 9. února je v plánu již třetí kolo. Z důvodu udržení kvality závodů je počet startů limitovaný a nyní již vyprodaný. Další dva mítinky jsou však ještě stále otevřené k přihlašování. O zimní slovenské sérii jsme si povídali s ředitelem závodů Robertem Pálem.
 
Jak dlouho pořádáte Winter Master Series v Šamoríně a jak začala tato spolupráce?
 
Tuto myšlenku jsem měl dlouhou dobu v hlavě, nebylo to původně vázané přímo na Šamorín. Mou vizí bylo vybudovat dlouhodobou sérii závodů na Slovensku, jelikož se mi zdálo zimní období velmi nevyužité vzhledem k tomu, kolik zde již vyrostlo velkých areálů. V Šamoríně běží již třetí ročník.
 
Třetí sezona Winter Master Series odstartovala již v roce 2019, je to tak?
 
Ano, v roce 2019 proběhla již dvě kola, která byla velmi úspěšná. Oba termíny proběhly ještě před Prague PlayOffs, takže spousta jezdců tyto závody využila jako poslední prověrku před Prahou. Účast byla výborná, Grand Prix se účastnilo 36 koní. Byli jsme velmi spokojení. V roce 2020 se konají čtyři kola, zbývají ještě závody 7. až 9. února, 13. až 15. března, kdy proběhne rovněž derby, a finále se uskuteční ve dnech 20. až 22. března.
 
Samotné derby bude probíhat v jedné hale, nebo pro tuto specifickou soutěž propojíte obě dvě kritá kolbiště?
 
Hala je naštěstí takových rozměrů, že je možné derby uspořádat v rámci tohoto postoru, a překážkový materiál je zde právě takový, jaký má na derby být. Minulý rok nám derby stavil Eduard Petrovič, letos to bude Lászlo Káradi, který zná dobře místní areál i překážkový materiál. Dvacítka skoků bude uvnitř, několik přírodních překážek bude také venku.
 
Závody probíhají jakožto národní, účastní se jich i zahraniční dvojice?
 
Jedná se o národní typ závodů, kdy je možné startovat ve dvou soutěžích denně, což řada jezdců využívá. Je zde velmi dobré opracoviště, a tak sem jezdí spousta mladých koní na zahájení sezony. Účast bývá velmi hojná, schází se nám zde přibližně osm národů a využívají možnost si tu zasportovat.
 
Jak to vypadá s možností účastnit se posledních dvou kol a finále?
 
Starty na závody ve dnech 7. až 9. února jsou již vyprodané, máme totiž limitovaný počet účastníků, jelikož chceme, aby závody měli svoji kvalitu. Nicméně další kola jsou ještě stále otevřené k přihlašování.
 
První únorový mítink bude možné po všechny tři dny sledovat živě prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz. Podrobnosti o závodech najdete na webu ridersanddreams.sk




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE