reklama 11D

Tereza Hábová: V Brně půjdeme první Grand Prix na CDI. Chci si to užít

ikonka

Od 21. do 23. června se v Brně na Panské líše uskuteční již 21. ročník mezinárodních drezurních závodů CDI-W. Poprvé ve své kariéře se tam na úrovni Grand Prix představí Tereza Hábová a její James Bond. „Plánovala jsem to dlouho,“ říká v rozhovoru.
07.06.2019 07:09  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A

 
Jediné mezinárodní drezurní závody konané v České republice, konkrétně na Panské líše, se nezadržitelně blíží. Svoji velkou premiéru ve velké rundě při CDI-W v Brně prožije Tereza Hábová.
 
„Plánovala jsem to dlouho, ale nějak nám ta příprava trvala déle, než jsem přepokládala,“ prozradila v rozhovoru pro weby Jezdci.cz a EquiTV.cz. „Předešlý víkend jsme absolvovali testovací závody v Ebreichsdorfu, po kterých jsem usoudila, že si na velkou rundu při CDI troufneme. Tak doufám, že bude čas doladit ještě nějaké detaily a v Brně to bude lepší než během uplynulého víkendu.“
 
Tereza Hábová si účast v Grand Prix na národních závodech v Rakousku vybrala záměrně, aby si vyzkoušela konkrétní úlohu. „Udělali jsme poměrně hodně chyb, ale alespoň víme, na čem máme ještě zapracovat,“ hodnotí svůj první letošní start se svojí stájovou jedničkou. Před Světovým pohárem v Brně by s Jamesem Bondem měla Hábová absolvovat ještě jedny přípravné závody.
 

PSALI JSME: Lenka Sekaninová: Hvězdou CDI bude Ayache. Jezdci dorazí z Maroka i Malajsie

 
A jak velký rozdíl je pro tuto českou dvojici přechod do Grand Prix? „Je to obrovský skok. Já jsem vlastně celou loňskou sezonu závodila na úrovni střední rundy, ve které jsou v podstatě již všechny cviky jako v Grand Prix, akorát jsou tam snadněji poskládané. Grand Prix je opravdu to nejtěžší, co může v drezuře být,“ konstatuje. V tréninku se věnovala především nácviku piafy a pasáže. Právě tyto dva cviky jsou totiž pro Bonda již na hranici jeho schopností. „Do Brna jedu s cílem, aby tato naše premiéra proběhla důstojně a se ctí. Budeme se snažit zajet s minimem chyb a předvést maximum. Určitě nedoufám v přední příčky, spíš si to chceme užít,“ dodává.
 
Tereza Hábová před nedávnem oslavila s Jamesem Bondem kulaté výročí – deset společných let. Jakých těch deset let bylo, to se dozvíte z video rozhovoru, který jsme natočili v polovině prvního červnového týdne. 
 

Podívejte se na video rozhovor TADY!





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE