reklama 11C

Bujnoch o MČR v reiningu: Mám velkou radost z úspěchů celé naší stáje

ikonka

O víkendu 8. až 9. září se na Paint Horse ranči v Kozlovicích odehrálo mistrovství ČR v reiningu. Zlato hned ze dvou kategorií, konkrétně Junior a Senior, připadlo Jonáši Bujnochovi. Ten neskrývá radost sám za sebe, ale také z úspěchů celé své stáje.
09.09.2019 12:33  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Mistrovství České republiky se odehrálo o víkendu 8. a 9. září na Paint Horse ranči v Kozlovicích a celé akci dominovala stáj Bujnoch Ranch.
 
Seniorskou i kategorii pro mladé koně ovládl v obou mistrovských kolech severomoravský jezdec Jonáš Bujnoch. Seniorské zlato získal v sedle sedmiletého plemenného hřebce quarter horse Mercedes Rooster a to díky celkovému výsledku 432,5 bodu. Pět a půl bodu na něj ztrácela druhá Markéta Šteyerová na klisně Smart Shine Witch, která dosáhla v obou kolech naprosto totožného výsledku. Bronz připadl Kláře Šalkové v sedle klisny SK Chic N Shine.
 
"Já jsem samozřejmě z celého mistrovství nadšený, organizačně vše šlapalo, poprvé jsme se z naší stáje účastnili v takovém počtu, konkrétně od nás startovalo deset koní, a dařilo se. Pro mě to bylo vlastně první vítězství na mistrovství pod hlavičkou České jezdecké federace a to hned ve dvou kategoriích," neskrýval radost Jonáš Bujnoch. "Mám tak velkou radost nejen za sebe, ale také z úspěchů celé naší stáje."
 

ČTĚTE TAKÉ: Lenoch, který mě vždy podrží. Nezapomenutelný kůň Jonáše Bujnocha Mercedes Rooster

 

Jak bylo uvedeno již výše, Jonáš Bujnoch vyhrál také v kategorii mladých koní a to s pětiletou quarter horse klisnou SK Cash to Gun s výsledkem 429 bodů z obou kol, což znamenalo jednoznačný výsledek, jelikož druhá Klára Šalková a klisna SK Chic Victory na něj ztrácely devět a půl bodu. Na záda jim s jen půlbodovým rozestupem dýchal třetí Karel Paláček s valachem BMS Texas Star.
 

ČTĚTE TAKÉ: Jonáš Bujnoch: Když odjížděli koně klientů, míval jsem na krajíčku

 

Medailové pozice v kategorii mládeže dělily pouhé čtyři body a po prvním kole nebylo vůbec jasné, kdo bude vítězem, jelikož z vedoucí pozice se zcela shodným výsledkem nastupovali do druhého kola hned tři jezdci. O jeden bod výsledného součtu vyhrála sedmnáctiletá Klára Řeháčková v sedle plemenného hřebce BR Sparky Hollywood před druhou Sárou Karasovou s teprve čtyřletým valachem KH Yankee Step. Bronz získal Vladimír Čejka a Twelve Twenty Whiz.
 
Mezi amatéry exceloval Karel Paláček, který se těšil rovněž ze seniorského bronzu. Jezdec z Čeladné v sedle pětiletého BMS Texas Star utekl stříbrné Brendě Lesniczákové s valachem SK Smart N Whiz o sedm bodů. Z třetí příčky se těšila Martina Lissová v sedle valacha HH Golden Shiner.
 
Součástí mistrovského víkendu byla také soutěž Futurity určená tříletým koním. Zde se velmi dobře předvedl kůň Smartcruiningchic vedený Pavlem Orlem.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Foto archiv Jonáše Bujnocha




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE