reklama 11A

Becky Moody zazářila v Londýně. Nikdy před tím nejela pětihvězdové CDI

ikonka

V londýnské hale ExCell se konalo další kolo kvalifikací Světového poháru v drezuře. Soutěž bodovaná do západoevropské ligy vyzněla jednoznačně pro domácí reprezentanty. V top 3 zazářila jezdkyně, která se do té doby nikdy neúčastnila CDI5*.
15.12.2023 10:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 

Londýnská hala ExCell se stala ve čtvrtek 14. prosince dějištěm páté kvalifikace halové části Světového poháru v drezuře. Soutěž Grand Prix Freestyle zcela ovládly domácí dvojice. Na prvním a druhém místě se žádné velké překvapení nekonalo, zato jméno na třetí příčce poutá pozornost.
 
Britka Becky Moody zapsala v sedle holandského valacha Jaggerbomba známku přes 83,500 procenta. Moody je aktuálně třiačtyřicátou jezdkyní na světovém žebříčku, nikdy nezávodila na CDI s pěti hvězdami, dokonce ani v soutěži bodované do World Cupu, nikdy nejela ani žádný evropský nebo světový šampionát. S výjimkou jedenáct let staré účasti na mistrovství světa mladých koní.
 
Její úspěch možná tak trochu zastínil standardní výkon dvou velkých hvězd, které ji porazily. Z vítězství se radovala několikanásobná olympijská medailistka Charlotte Dujardin. S desetiletým ryzákem plemene holandský teplokrevník Imhotepem atakovala známku 90 procent. Hned za ní se pak umístila mistryně světa z roku 2022 Charlotte Fry. Ta sedlala Everdalea a volnou sestavu zajela za 85 procent.
 
Foto: Jon Stroud Media / FEI



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE