reklama 11A

Suverénní Opatrný: Měli jsme rezervy, řekl po další olomoucké výhře

ikonka

Když má Aleš Opatrný a jeho koňští svěřenci formu, tak jsou jen těžko dostižitelní. Opakovaně to dokázal při mezinárodních závodech Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc, když vyhrál v sobotu finále Silver Tour.
24.06.2023 16:19  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12B

 
Prvním z vrcholů odpoledního programu při olomouckém CSI bylo v sobotu finále takzvané Silver Tour. Soutěž s překážkami vysokými do 135 centimetrů byla vypsaná s rozeskakováním, do něhož postoupilo dvacet z téměř osmdesáti účastníků. 
 
V napínavém závěru zvítězil stejně jako v pátek Aleš Opatrný na devítiletém hřebci Congstar. Na zkráceném parkuru zopakoval bezchybnou jízdu a čas v cíli měl 34,36. O více jak půl sekundy tak předstihl Huberta Polowczyka z Polska v sedle hřebce K´Ermitage Premices Z. 
 
Spokojen se svým výkonem byl také slovenský reprezentant Andrej Hollý, jenž ve dvojici s valachem Consulent de Fuego Z dokončil také s dvojitou nulou a v solidním čase 35,04. Umístil se tak třetí. „Být třetí za Alešem Opatrným, to je skoro, jako když jsem vyhrál,“ s nadsázkou konstatoval.
 

Psali jsme: Opatrný opět v Olomouci nenašel přemožitele. Locantovi však šetří síly

 
„Postavit kurz na výšce 135 centimetrů s rozeskakováním pro osm desítek účastníků, to není pro stavitele vůbec nic jednoduchého. Bylo to na mírách a víc pro to již udělat nemohl. Dvacet dvojic do rozeskakování tomu odpovídá,“ zmínil Opatrný v rozhovoru krátce po soutěži. 
 
„Vyšlo mi vše už z jedničky na dvojku, kde většina jezdců udělala osm cvalových skoků a já tam měl jen sedm. Ušetřil jsem tak nějaké setiny. Celé rozeskakování ovšem až tak hladce neprobíhalo. Měl jsem malinko zásek na bílém kolmém skoku po kombinaci a pak jsem si musel lehce vyjet. Na poslední skok jsem už moc neriskoval, abych jel mezi stojany. Takže rezervy tam ještě nějaké byly, ale naštěstí mi to i tak na vítězství stačilo,“ zhodnotil Opatrný.
 
Foto: Kateřina Návojová
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE