reklama 11B

Šulek mistrem SR 2020 ve skocích. Druhý skončil Cigán, třetí Hollý

ikonka

Areál X-bionic sphere v Šamoríně hostil druhý říjnový týden otevřené mistrovství Slovenské republiky v parkurovém skákání. Tříkolovou soutěž v hlavní kategorii jednotlivců nakonec ovládla dvojice, která ani jednou nechybovala.
12.10.2020 12:17  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

 
V úvodním pátečním kole, v němž se výsledky přepočítávaly dle stupnice C na čas, se ujal vedení Tomáš Kuchár s Elasko Hero. Stejná dvojice vyhrála i nedělní otevřenou soutěž, ale jelikož si v sobotu zapisovala jednu chybu, tak Tomáš Kuchár pokračoval v mistrovské soutěži se svým druhým koněm Liepzig VD Hooghoeve. S ním však v neděli třikrát chyboval a dokončil se skóre 14,5 bodu až jako šestý v pořadí.
 
Pátá se umístila Dominika Gaálová na koni Largo van de Molenho. Ta nasbírala o jeden bod méně než Kuchár.
 
Michal Žák s Edurardem díky vyrovnaným výkonům skončil čtvrtý s 8,5 body a velmi podobné výkony předváděl Andrej Hollý s Chllano Lady. Ten si oproti Žákovi v neděli zapsal o dva body méně. 
 
Ján Cigán nastupoval do šampionátu se dvěma koňmi. S Arcanem byl v pátek o něco lepší než s Derby, ale jelikož v sobotu s ním nedokončil, bylo jasné, že o mistrovský titul bude dál bojovat v sedle Derby. 
 
A právě na tomto koni si nakonec dojel pro pomyslné stříbro, jelikož obě víkendová kola překonal bez penalizace. V součtu tak měl pouze tři trestné body.
 
Zcela suverénní výkony ovšem předváděl Igor Šulek s Wavo Aramis. V pátek byl sice s rozdílem tří desetin druhý za Tomášem Kuchárem, ale to pro něj znamenalo jen půl trestného bodu. Žádnou další penalizaci si již nepřipsal, a tak zaslouženě zvítězil.
 

 

 

 
Všechny video záznamy z průběhu mistrovství SR ve skocích najdete na EquiTV.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE