reklama 11B

Španělská jezdecká federace kvůli nákaze pozastavila národní závody

ikonka

V důsledku propuknutí infekčního viru zjištěného u některých koní účastnících se mezinárodních závodů v parkurovém skákání, které se konaly v uplynulých týdnech v areálu CES Valencia, pozastavila Španělská jezdecká federace národní závody.
24.02.2021 11:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Již v neděl informovala na svých stránkách Královská španělská jezdecká federace (RFHE), že během mezinárodních skokových závodů konaných v areálu Centro Escuela de Saltos CES Valencia propukla u některých zúčastněných koní virová epidemie. Akce proto musela být zrušena.
 
Aktuálně se čeká na výsledky vzorků odebraných postiženým koním. RFHE ve spolupráci s různými organizačními výbory preventivně rozhodla o pozastavení všech národních soutěží plánovaných na příští víkend (26. – 28. února 2021). 
 
Nadále mohou probíhat pouze mezinárodní mítinky, pro které Mezinárodní jezdecká federace (FEI) zavedla své vlastní postupy a jsou nadále pořádány v souladu se všemi zdravotními protokoly.
 
Kromě výše uvedeného je třeba připomenout, zejména všem jezdeckým centrům, jež přijala koně, kteří soutěžili na CES Valencia od 1. února, že je důležité důsledně dodržovat vydaná doporučení, aby se zabránilo možnému šíření infekčního virového ohniska. 
 
Mezi doporučení patří nutná izolace koní, kteří se zúčastnili výše uvedených soutěží. Dále pak okamžitá izolace každého koně s příznaky, preventivní provedení u koní PCR testů (rychlý test s výsledky do 24 hodin), informování zdravotních úřadů o jakémkoli incidentu v této záležitosti. 
 
Od oficiálního přijetí výsledků analytických testů, které jsou prováděny, a obecného vývoje situace bude případně posouzeno přijetí nových ochranných opatření a budou sděleny obvyklými způsoby opět prostřednictvím Královské španělské jezdecké federace.
 
Foto CES Valencia (reprofoto video)
Zdroj: www.rfhe.com



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE