reklama 11D

SP spřežení ve Stuttgartu pro Chardona

ikonka

Holandský zástupce Ijsbrand Chardon si docválal pro vítězství v kvalifikační soutěži Světového poháru ve spřežení. Letošní druhá kvalifikace série 2018/2018 se jela v německém Stuttgartu během soboty 17. listopadu. Vítěz měl náskok několik vteřin…
17.11.2018 17:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Poměrně zajímavě se vyvíjela sobotní kvalifikační soutěž Světového poháru ve spřežení. Ze šestice startujících se do druhé jízdy kvalifikovali tři spřežení, které vedli József Dobrovitz, Ijsbrand Chardon a také páteční vítěz Glenn Geerts.

Mezi elitní trojici se tentokrát neprobojoval Australan Boyd Exell, který po mnoha vítězstvích a pátečním druhém místě nyní skončil až jako pátý.

V rozhodující jízdě pak belgický zástupce Glenn Geerts jako jediný nechyboval, jeho dosažený čas 154,73 však na vítězství zdaleka nestačil. Před připočtením chyb soupeřů byl jeho čas nejpomalejší, nakonec si však Belgičan přeci jen polepšil.

Holanďan Ijsbrand Chardon sice jednou chyboval, 4 trestné vteřiny však připočítával k času 146,95 vteřin. Díky tomu měl stále o zhruba čtyři vteřiny lepší čas než Belgičan Geerts a mohl se tak radovat z vítězství.

Maďar József Dobrovitz chyboval celkem dvakrát a jeho konečný čas činil 158,96 vteřin. Zbylo na něho tak třetí místo konečného pořadí.

Ijsbrand Chardon si díky Stuttgartské výhře výrazně polepšil v průběžném bodování žebříčku a aktuálně je s 13 body na první místě.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.

Foto: in.Stuttgart (M.Bechert)




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE