reklama 11A

Soumillon, O'Donoghue, De Vries. Evropský pohár žokejů odtajnil jména

ikonka

Nominace jezdců pro pátý ročník Evropského poháru žokejů je kompletní. Přijede dvanáct různých žokejů z deseti zemí, vůbec poprvé budou v akci i domácí držitelé divokých karet, kteří zasáhnou do dění v dostizích, kde poběží více koní.
23.09.2019 12:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
Dvanáct špičkových jezdců z deseti různých zemí se představí v rámci pátého ročníku Evropského poháru žokejů (EJC) v sobotu 28. září na závodišti Velká Chuchle. Kromě již oznámené hlavní hvězdy Christophe Soumillona přijedou další žokejové zvučných jmen.
 
Ir Colm O’Donoghue strávil dvě dekády ve službách impéria Coolmore a trenéra Aidana O’Briena, pro které zvítězil mimo jiné v Irském derby či anglickém Oaks. Velkým jménem je i padesátiletý Nizozemec Adrie de Vries, který má na kontě četné úspěchy z Evropy, Blízkého východu i Japonska.
 
Francii bude reprezentovat člen mladé jezdecké generace, vítěz Prix du Jockey Club Antoine Hamelin. Pod britskou vlajkou se podruhé v historii EJC představí světoběžník Fergus Sweeney, který letos slavil velké úspěchy v Polsku a plánuje v listopadu ukončit kariéru.
 
 
Do Prahy se vrací i dvojnásobný vítěz EJC Bauyržan Murzabajev, který s náskokem vede německý šampionát. Ani tentokrát EJC nevynechá Švéd Per-Anders Graberg a velké popularitě u domácího publika se těší také Panaman Eduardo Pedroza. Na tři roky staré jedničkové vítězství se Sirem Sunem se pokusí navázat Španěl Roberto-Carlos Montenegro (Španělsko).
 
Velmi silnou sestavu bude mít i domácí reprezentace. České barvy budou hájit tři historicky nejúspěšnější žokejové Filip Minařík, Václav Janáček a Jiří Palík.
 
V dostizích, kde bude startovat více než dvanáct koní, doplní mezinárodní sestavu nominovaných žokejů tři držitelé divokých karet. Vůbec poprvé se této role zhostí úřadující šampion David Liška, Jiří Chaloupka a Radek Koplík.
 
 

Nominace EJC 2019

 

Adrie de Vries (Nizozemsko)
 
Per-Anders Graberg (Švédsko)
 
Antoine Hamelin (Francie)
 
Václav Janáček (ČR)
 
Filip Minařík (ČR)
 
Roberto-Carlos Montenegro (Španělsko)
 
Bauyržan Murzabajev (Kazachstán)
 
Colm O’Donoghue (Irsko)
 
Jiří Palík (ČR)
 
Eduardo Pedroza (Panama)
 
Christophe Soumillon (Belgie)
 
Fergus Sweeney (Velká Británie)
 
 

"Divoké karty"

 
David Liška
 
Jiří Chaloupka
 
Radek Koplík
 
 
Na snímku - Fergus Sweeney, foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE