reklama 11A

Šok z Japonska. Majitelé rozhodli, že Almond Eye vynechá "Arc"

ikonka

Půl roku před startem Ceny vítězného oblouku se začal rýsovat napjatě očekávaný souboj skvělých klisen Enable a Almond Eye. Nakonec k němu nedojde, japonská hvězda bude podle prohlášení své stáje směřovat do jiných dostihů.
17.04.2019 13:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Hvězdná klisna Almond Eye nebude usilovat o první japonské vítězství v Ceně vítězného oblouku. Nečekanou zprávu ve středu zveřejnila stáj Silk Racing na svých internetových stránkách.
 
Čtyřletá hnědka, která po rekordním triumfu v loňském Japan Cupu s lehkostí vyhrála také svůj první zahraniční start v Dubai Turf, přitom byla druhou favoritkou “Arc” a dostihoví příznivci celého světa se těšili na její souboj s dvojnásobnou vítězkou Enable.
 
O touze po historickém úspěchu v nejbohatším evropském dostihu před třemi týdny obsáhle mluvili i její trenér Sakae Kunieda a stálý jezdec Christophe Lemaire.
 

Čtěte více: Přesně ví, co se po ní chce. Almond Eye je národní hrdinkou už teď

 
Jenomže majitelé nakonec došli k závěru, že podzimní cesta do Paříže by pro Almond Eye nebyla optimální. Informaci zveřejnil zástupce Silk Racing Masashi Yonemoto na webu pod titulkem "Všem, kdo podporují Almond Eye".
 
V nečekaném rozhodnutí podle listu Racing Post zřejmě sehrála výraznou roli nedávná cesta do dubajského Meydanu, kde sice Almond Eye nezklamala, ale dlouhá cesta jí údajně vzala dost sil.
 
Dalším faktorem je skutečnost, že klisna dosáhla čtyř ze svých šesti grupových vítězství na rychlé dráze.
 
"Moc nás mrzí, že nejsme schopni splnit vaše očekávání. Došli jsme k rozhodnutí, že Cena vítězného oblouku není pro klisnu nejvhodnějším dostihem z pohledu podmínek aklimatizace, parametrů samotného dostihu, dlouhé cesty a následné regenerace," napsal Yonemoto.
 
 
Foto: JRA




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE