reklama 11C

Domácí radost. Maikel van der Vleuten zářil v Amsterdamu

ikonka

Holandskému jezdci Maikel van der Vleutenovi se dařilo na domácí půdě. V Amsterdamu sedlal jedenáctiletou klisnu Danu Blue a postaral se o vítězství pro Holandsko při závěrečné soutěži pátečního skokového programu.
26.01.2019 10:30  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V pátek 25. ledna se v Amsterdamu skákalo při CSI5*-W v soutěžích do 150 centimetrů. O vítězi rozhodovalo rozeskakování. Do této napínavé koncovky se probojovalo celkem třináct jezdců, což představovalo zhruba čtvrtinu startovního pole.

Celá sedmička jezdců přitom navázala na bezchybné základní kolo a nulu na kontě si připsala i v rozeskakování. V něm jezdci dosáhli na velice podobné časy a v některých případech rozhodovala dokonce jedna setina sekundy. To byl případ třetího Jura Vrielinga s třináctiletým VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P., jehož čas se zastavil na hodnotě 35,75 vteřiny. Díky tomu porazil o pouhou jednu setinu sekundy další holandskou dvojici, a to Anqelique Hoorn a Brego R´n B.

Z absolutně nejrychlejší jízdy v rozeskakování se pak radoval jiný domácí zástupce. Maikel van der Vleuzen v sedle s jedenáctiletou Danou Blue společně s nejlepším časem navíc nechyboval. Díky tomu se s výsledkem 35,00 vteřin dostal na první místo konečného pořadí.

Domácí nadvládu na předních místech narušil svým druhým místem Ital Michael Crostofoletti. V opačném případě by totiž měli Holanďané své zástupce na prvních třech místech. Ital však v sedle desetiletého valacha Belonyho taktéž nechyboval a jeho čas 35,10 vteřin mu zajistil právě druhou příčku.

V sobotu se bude skákat až do 160 centimetrů, neboť na programu dne je skoková Grand Prix.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE