reklama 11D

Šalková o CRI Kozlovice 2019: Byli bychom rádi za větší účast

ikonka

Stálicí v kalendáři mezinárodních závodů v České republice jsou mimo jiné i reiningové závody CRI, které se konají v Kozlovicích. Zajímá vás, co nám o plánovaném mítinku v roce 2019 prozradila členka pořadatelského týmu Klára Šalková?
17.01.2019 19:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Můžete v krátkosti zhodnotit uplynulý ročník vámi pořádaných mezinárodních závodů?

Závody CRI pořádáme především pro naše jezdce, aby měli příležitost splnit si potřebné kvalifikace na kontinentální i světové šampionáty a chceme tím umožnit našim jezdcům zúčastnit se nejvyšších závodů a zvýšit zájem jezdců o reprezentaci.

 

Bylo pro vás jasným rozhodnutím, že budete tento mezinárodní mítink pořádat i v roce 2019?

Ano, pořád máme stejný cíl, a to kvalifikovat naše jezdce na kontinentální a světové šampionáty, a tím je motivovat k další přípravě a nalákat nové jezdce, kteří budou mít své vzory.

 

„Byli bychom rádi za větší účast. Pořád chybí dostatek kvalitních jezdců s kvalitními koňmi."

 

Museli jste řešit termínové kolize pro rok 2019 z hlediska posunu termínu vašich závodů, nebo posunu jiných kolidujících akcí?

Ne, nemuseli. Pořadatelů závodů v reiningu je jen pár a není problém se dohodnout.

 

Co je pro vás hlavní motivací pořádat mezinárodní závody?

Je to snaha o přilákání nových jezdců do reiningu tím, že uvidí úspěšné vzory a také možnost kvalifikace na prestižní zahraniční závody.

 

Kteří partneři jsou pro vás největší oporou? Máte již potvrzená partnerství pro rok 2019?

Reining není u nás příliš podporovaný sport z řad sponzorů. Pro nás jsou důležití jezdci, kteří se závodů zúčastňují a jejich podporovatelé.

 

Kdo jsou pro vás stěžejní členové organizačního výboru?

Zpracovatel výsledků, zaměstnanci sekretariátu České jezdecké federace, jejichž prostřednictvím komunikujeme s FEI, komisař FEI. Oporou jsou všichni ostatní členové organizačního týmu, bez nichž bychom závody nebyli schopni pořádat.

 

Co byste rádi pro nadcházející ročník vylepšili oproti tomu předešlému?

Byli bychom rádi za větší účast. Pořád chybí dostatek kvalitních jezdců s kvalitními koňmi. Řada jezdců dává přednost závodům pod hlavičkou NRHA, protože jsou lépe finančně dotovány. Problémem je také nedostatek závodů CRI1* a CRI2*, kde by si jezdci plnili kvalifikace. Pokud tyto závody vypsané jsou, je to mimo republiku a náklady jsou tak vysoké.

 

„Naši jezdci, pokud mají kvalitního sedmiletého koně, se zúčastní."

 

Vždy je poměrně obtížné přilákat kvalitní zahraniční konkurenci. Co pro to plánujete dělat? Jaké máte reference od zahraničních účastníků z loňského roku?

Snažíme se zvát jezdce ze Slovenska a Polska, kteří to k nám mají blízko, ale jejich národní federace je příliš nepodporují. Pro ostatní tak atraktivní nejsme a plní si kvalifikace v zemích, odkud pocházejí.

 

Jak je to s domácí jezdeckou špičkou? - Je pravidlem, že dorazí většina předních jezdců, nebo je znát konkurence zahraničních akcí, s nimiž soupeříte nejen o zahraniční účastníky, ale i o ty české?

My nesoupeříme, nejsme schopni dát do cen tak vysoké výhry, aby se zahraniční jezdci rozhodli pro účast u nás. Naši jezdci, pokud mají kvalitního sedmiletého koně, se zúčastní. Ale právě nedostatek těchto koní u nás vidím jako problém.

 

Chystáte nějaké změny v rozpisu závodů? - Nové kategorie, vyšší dotace atd. 

Ne, nechystáme.

 

Co by mělo být hlavním lákadlem pro diváky kromě samotné sportovní podívané?

Neuvažujeme o žádném doprovodném programu. Následující den pořádáme běžné kvalifikační závody v reiningu.

 

Jaká forma propagace se vám v minulosti nejvíce osvědčila a jaké plánujete kampaně pro příští ročník?

Zatím se mi nejvíce osvědčilo osobní vysvětlování výhod účasti na těchto závodech. Asi bychom se měli více zaměřit na propagaci a hlavně musíme pracovat s mládeží a naučit ji jezdit tento typ soutěží.

 

Kde najdou zájemci podrobnější informace o přípravách vašich mezinárodních závodů?

Webové stránky - www.painthorse.cz nebo sociální sítě - facebookovou stránku najdete ZDE.

 

Viděli jste také fotogalerii z předchozího ročníku CRI v Kozlovicích 2018? Tu najdete POD TÍMTO ODKAZEM.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE