reklama 11D

O mezinárodních závodech – CVI Frenštát 2019

ikonka

Ani v roce 2019 nechybí v kalendáři mezinárodních závodů v České republice voltižní mítink CVI ve Franštátu pod Radhoštěm. V rozhovoru s Adélou Svobodovou vám přinášíme bližší informace o plánované ročníku, ale i shrnutí toho minulého...
10.01.2019 19:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Můžete v krátkosti zhodnotit uplynulý ročník vámi pořádaných mezinárodních závodů?

Mezinárodní závody CVI Frenštát 2018 se opět podařilo uspořádat na velmi vysoké úrovni a i účast byla velká. Jako pořadatelé jsme tak byli s celým průběhem, a posléze i hodnocením od účastníků, velice spokojení.

 

Bylo pro vás jasným rozhodnutím, že budete tento mezinárodní mítink pořádat i v roce 2019?

O pořádání mezinárodních závodů CVI v roce 2019 jsme chvíli přemýšleli, jelikož příprava není jednoduchá a všichni to dělají pouze ve svém volném čase. Ohlasy od závodníků i diváků nás ale přesvědčily k uspořádání dalšího ročníku.

 

Museli jste řešit termínové kolize pro rok 2019 z hlediska posunu termínu vašich závodů, nebo posunu jiných kolidujících akcí?

Termín jsme bohužel museli změnit, jelikož v týdnu před naším původním termínem se uskuteční závody v rakouském Ebreichsdorfu, což je od našeho areálu blízko. Proto jsme raději s termínem ustoupili a rozhodli závody pořádat až na konci června, abychom zamezili kolizi termínů.

 

Co je pro vás hlavní motivací pořádat mezinárodní závody?

 Je to hlavně dobrý pocit z dobře odvedené práce, kterou oceňují rozhodčí, funkcionáři i široká veřejnost. Dále pak možnost vidět úroveň mezinárodní voltiže na území ČR.

 

Kteří partneři jsou pro vás největší oporou? Máte již potvrzená partnerství pro rok 2019?

Největší oporou nám již druhým rokem byl Moravskoslezský kraj, který nám poskytl dotace na pořádání tohoto závodu a my mohli závody uspořádat na požadované úrovni a jako další určitě ČJF.

 

Kdo jsou pro vás stěžejní členové organizačního výboru?

Jsou to určitě členové TJ, jejich rodiče a další dobrovolníci, kteří s pořádáním pomáhají zcela nezištně a dobrovolně.

 

Co byste rádi pro nadcházející ročník vylepšili oproti tomu předešlému?

Doufám, že nás nezradí počasí, jinak si myslím, že vše je na požadované úrovni.

 

Vždy je poměrně obtížné přilákat kvalitní zahraniční konkurenci. Co pro to plánujete dělat? Jaké máte reference od zahraničních účastníků z loňského roku?

Reference jsou jen kladné, bohužel nalákat špičku do Frenštátu není jednoduché, hlavně z pohledu logistiky. Většina světové špičky je ze západní Evropy nebo ze zámoří a cestovat s koňmi je pro voltižní jezdce nákladné, proto se snažíme vždy alespoň nalákat nějaké jednotlivce, kteří si jsou ochotni a schopni zapůjčit koně a absolvovat závod na něm.

 

Jak je to s domácí jezdeckou špičkou? – Je pravidlem, že dorazí většina předních jezdců, nebo je znát konkurence zahraničních akcí, s nimiž soupeříte nejen o zahraniční účastníky, ale i o ty české?

Čeští reprezentanti jsou vždy součásti tohoto závodu a je určen dle STP jako nominační pro šampionáty. Doufám ale, že ani kdyby nebyl, tak by všichni do Frenštátu rádi přijeli.

 

Chystáte nějaké změny v rozpisu závodů? – Nové kategorie, vyšší dotace atd.

Žádné změny nechystáme.

 

Co by mělo být hlavním lákadlem pro diváky kromě samotné sportovní podívané?

Snažíme se vždy vymyslet doprovodný program, a to hlavně pro děti – skákací hrad, malování na obličej, vození na ponících. Myslím, že i letos to bude stejné.

 

Jaká forma propagace se vám v minulosti nejvíce osvědčila a jaké plánujete kampaně pro příští ročník?

Nejvíce se osvědčují sociální sítě, které vlastně propojují celý svět, a proto se informace o závodu dostane i přes oceán úplně jednoduše.

 

Kde najdou zájemci podrobnější informace o přípravách vašich mezinárodních závodů?

Nejčerstvější informace jsou na FB stránkách CVI Frenštát a na webu www.cvifrenstat.com.

 

Foto: Petr Videnka




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE